Bodrum'da kaçakları taşıyan teknenin batması


MUĞLA (AA) - Bodrum'da kaçakların bulunduğu teknenin batması sonucu denizde kaybolan 2 kişiden biri, 9 saat sonra Sahil Güvenlik ekiplerince bulundu.

Turgutreis Çatal Ada yakınlarındaki olay sonrası kaybolan kişilerin bulunması için denizden ve havadan yürütülen çalışmalar sonucunda, Suriye uyruklu Nami El Fırat'a ulaşıldı. 

Sahil Güvenlik 68 Nolu bota çıkartılan Fırat, daha sonra Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Üşüdüğü gözlenen Fırat, 112 Acil Servis ekibince ambulansta sağlık kontrolünden geçirildi.

Tekne battıktan sonra can yeleğiyle yaklaşık 9 saat denizde kaldığı ve zaman zaman yakın adalara çıkarak kurtarılmayı beklediği anlaşılan Fırat, gazetecilerin, "Nasıl hayatta kaldınız" sorusuna, "Yüzerek" yanıtını verdi. 

Bu arada, Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen Suriye uyruklu kaçaklar, sağlık kontrollerinin ardından Muğla Yabancılar Şube Müdürlüğü sevk edildi. Tekne kaptanı olduğu öne sürülen kişinin cesedi ise otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Denizde kaybolduğu sanılan bir kişinin daha bulunması için çalışmalar sürdürülüyor. 

Bodrum'da kaçakları taşıyan teknenin Turgutreis açıklarındaki Çatal Ada yakınlarında batması sonucu 10 kişi kurtarılmış, kayıp 3 kişi için arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Editör: TE Bilişim