Cüneyt Zapsu'yu Kıyı Emniyeti Kurtardı

Tekneyle seyahat eden Cüneyt Zapsu ve beraberindekiler ölüm tehlikesi atlattı. Zapsu'yu batma tehlikesi geçiren tekneden Kıyı Emniyeti kurtardı...

 
İstanbul Boğazı'nda Yalıköy açıklarında batma tehlikesi geçiren tekneden, Cüneyt Zapsu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, "Su" adlı tekne, Yalıköy sahilinin yaklaşık 20 metre açıklarında kayalığa çarptı. Çarpma sonucu teknenin deniz içerisindeki kısmında yarılma oluştu ve su almaya başladı.

Tekneden yapılan yardım çağrısı üzerine olay yerine Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğünce kurtarma ve itfaiye ekipleri gönderildi. Kıyıda bulunan balıkçı tekneleri de yardıma koştu.

Teknede bulunan Cüneyd Zapsu ile beraberindeki 5 kişi, tahliye edilerek kıyıya çıkarıldı. Yarısına kadar su alan tekne, içinde kaptanı olduğu halde kıyıya çekildi.

Yaklaşık 11 metre uzunluğundaki tekne, bir dalgıcın suya dalarak gövdedeki yırtılmayı kısmen onarmasının ardından "çekek" yeri olarak bilinen Rumelikavağı sahiline götürüldü.

Editör: TE Bilişim