321 metre uzunluğundaki 2011 yapımı konteyner gemisi CMA CGM Attila, Kanada'nın Vancouver Limanında yanaşma manevrası esnasında rıhtıma bindirdi. Kaza sonrası hem gemide, hem de rıhtımda hasar olduğu bildiriliyor.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, kaza 27 Ağustos günü meydana geldi. 

Kanada Ulaştırma Emniyet Dairesi, kazanın araştırılması için iki müfettiş görevlendirdi.  Kaza, geminin iki römorkör yardımıyla DP World Conterm konteyner terminaline yanaşması esnasında yerel saatle 06:00 sularında meydana geldi.

Geminin sancak tarafında vasatta 1 metre genişliğinde hasar oluştu. Ancak bu bölgede bulunan balast tankı boş olduğundan herhangi bir deniz kirliliği olmadı. 

Kazayla ilgili geminin kaptanının bilgisine başvurulurken müfettişlerin manevra esnasında gemide bulunan British Columbia Kılavuz Kaptanının da bilgisine başvuracakları ayrıca geminin kaza esnasında yön ve hızının tesbiti için VDR verilerine bakılacağı öğrenildi. 

Geminin hareketine izin verilmezken rıhtımda hasarın tamir edileceği ve en az Pazar gününe kadar geminin rıhtımda kalacağı haber veriliyor.

Fotoğrafta CMA CGM Attila adlı konteyner gemisi kaza sonrası Conterm rıhtımında görülüyor. 

Editör: TE Bilişim