Çin Rusya'dan batan gemi açıklaması istedi  
 
Çin yönetimi, Rus makamlarına, bir kargo gemisinin Vladivostok açıklarında batmasının nedenini sordu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cian Yü, konuyla ilgili olarak Rus makamları nezdinde girişimde bulunduklarını belirterek, "Arama ve kurtarma çalışmalarının süreceğini ve olayın nedeninin en kısa sürede açıklığa kavuşacağını umuyoruz" diye konuştu.

Çin basınında, bir Rus gazetesinde yer alan habere dayanılarak, geçen Cumartesi günü batan "New Star" adlı Çin kargo gemisine Rus savaş gemileri tarafından ateş açıldığı ileri sürüldü.

China Daily gazetesindeki haberde, söz konusu geminin bu ayın başlarında Rusya'nın Nakhodka Limanı'nda kaçakçılık şüphesiyle tutulduğu ve geçen hafta limandan izinsiz olarak ayrıldığı kaydedildi. Çin makamları 3 gemicinin kurtarıldığını, 7'sinin hala kayıp olduğunu açıkladı.

Rus televizyonunda gösterilen görüntülerde duyulan silah sesleriyle ilgili olarak Rus makamları, bunun uyarı ateşi olduğu açıklamasını yaptı.

Rusya'nın İnterfaks haber ajansı da bir sahil güvenlik yetkilisinin, "Çin gemisinin uyarıları dikkate almadığı ve tam yol Çin sularına doğru gittiği" şeklindeki sözlerini yayınladı.
 

Editör: TE Bilişim