Çarpışan Gemilerin Batma Tehlikesi Yok

ÇANAKKALE - Bozcaada'nın güneybatısında Türk arama kurtarma alanı içinde, Alman bayraklı ''Renate Schulte'' adlı konteyner ile Malta bayraklı ''Martı Princess'' isimli dökme yük gemisi çarpıştı. Can kaybı ya da yaralı bulunmadığı belirtien kazada, gemilerin batma tehlikesinin de söz konusu olmadığı bildirildi.

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, dün 22.10 civarında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'nce yapılan belirlemeye göre, Bozcaada'nın güneybatısında Türk arama kurtarma alanı içinde, Alman bayraklı ''Renata Schulte'' adlı gemi ile Malta bayraklı ''Martı Princess'' isimli gemilerin çarpıştığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Olay yerine ivedilikle Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 3 adet bot ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden Kıyı Emniyeti-6 ve Kıyı Emniyeti-2 botu sevkedilmiş olup ayrıca Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün kurtarma gemileri ile Sağlık Bakanlığı'na ait ambülans bot olay yerine doğru hareket etti.Herhangi bir can kaybı ve gemilerin batması söz konusu değildir. Çevre kirliliğini engellemek açısından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü&nün çevre kirliğini önleme donanımlı römorkörleri olay yerine intikal halindedirler.''

OLAYDA ÖLEN YA DA YARALANAN YOK

Denizcilik Müsteşarlığı Denizcilik Bölge Müdürü Ender Kurt, yaptığı açıklamada, Alman bayraklı ''Renate Schulte'' adlı konteyner ile Malta bayraklı ''Martı Princess'' isimli dökme yük gemisinin, birbirlerine bitişik durumda olduklarını söyledi.

Malta bayraklı ''Martı Princess'' gemisinin tüm personelinin Türk olduğunu ifade eden Kurt, ''Alman bayraklı geminin bulbının, Malta bayraklı Martı Princess isimli geminin iskele bordasından içeri girmiş durumda. Aldığımız bilgilere göre, olayda ölen ya da yaralanan yok. Gemiden atlayan herhangi bir kişi de yok. Bunun yanısıra, çevre kirliliğinin oluştuğuna dair bir bilgi de bulunmuyor'' diye konuştu.

Gemi trafik hizmetlerinin, her iki geminin kaptanlarıyla irtibatlı olduğunu ve sürekli bilgi aldıklarını vurgulayan Kurt, ''Malta bayraklı dökme yük gemisi, bordası delindiği için su alıyor. Ancak bu, geminin yüzme özelliğini yitirmeyecek seviyede. Gemi yüzüyor, şu anda batma tehlikesi bulunmuyor'' dedi.

11 PERSONEL GEMİDEN ALINDI

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden yapılan bir başka yazılı açıklamada da, Bozcaada açıklarında Alman bayraklı ''Renata Schulte'' adlı gemiyle çarpışan Malta bayraklı ''Martı Princess''in kaptanının isteği doğrultusunda, 11 personelin, Kıyı Emniyeti botu tarafından gemiden alındığı belirtildi.

Hereke'den Fransa'ya yaklaşık 8 bin ton çimento yükü taşıyan Malta bayraklı "Martı Princess" adlı gemide 18 mürettebat, Fas'ın Casablanca limanından Tuzla'ya onarıma gittiği ifade edilen Alman bayraklı "Renate Schulte" adlı gemide ise 17 mürettebat görev yapıyor.

Editör: TE Bilişim