Bozcaada'da karaya oturan NORTH STAR adlı gemi kurtarıldı

Geçtiğimiz gün Marmara Adası’ndan Yunanistan Stavros Limanı’na giderken Bozcaada'da karaya oturan Moldova bayraklı “NORTH STAR” isimli kuru yük gemisi kurtarıldı.

Geçtiğimiz çarşamba günü Yunanistan 'a gitmek üzere Marmara Adası'ndan hareket eden 74 metre uzunluğunda, bin 707 grostonluk Moldova bandıralı "North Star " adlı yük gemisi, henüz belirlenemeyen bir nedenle rotasından çıkarak karaya oturmuştu.

Olayın ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait bir ekip, "KEGK 9" adlı botla bölgeye gönderilmişti. Ancak karaya oturan North Star adlı geminin kaptanın yardım istememesi ve ve kendi imkanları ile kurtulacağını belirtmesi üzerine , Bozcaada Liman Başkanlığı tarafından kendi imkânlarıyla kurtarma çalışması yapabilmesi için 72 saat süre verilmişti.

North Star isimli geminin kendi imkânları ile yaptığı kurtarma çalışmalarından netice alamaması üzerine bu sabah saat 08.00’da Kıyı Emniyetine ait Söndüren7 römorkörü kaptanlığı ile North Star gemisi kaptanlığı arasında TURKS 2015 Kurtarma Sözleşmesi imzalanarak kurtarma çalışmalarına başlanıldı ve North Star isimli gemi, yapılan kurtarma çalışmaları sonucu saat 10.00 itibariyle yüzdürülerek emniyet altına alındı.

star_2.jpg

Editör: TE Bilişim