Bozcaada Açığında İki Gemi Çarpıştı

ÇANAKKALE - Ege Denizi'nde, iki geminin çatıştığı bildirildi. Yetkililer, gemilerin batma tehlikesi yaşamadığını, kazada ölen ya da yaralanan bulunmadığını açıkladı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Liberya bandıralı ''Fiesta'' adlı gemi ile ''Sandrella'' adlı Saint Vincent bandıralı gemi, Çanakkale Boğazı'ndan çıkış yaptıktan sonra, Bozcaada'nın kuzeyindeki uluslararası sularda çatıştı.
Gemi kaptanlarının kazada ölen ya da yaralanan olmadığını, gemilerin batma tehlikesi yaşamadığını, maddi hasar meydana geldiğini rapor ettiği öğrenildi.

Kazaya karışan gemilerin, kendi imkanlarıyla Bozcaada yakınındaki güvenli bölgeye demir atmak için gittiği ifade edildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait ''Söndüren-4'' ile ''Kurtarma-2'' römorkörleri ile hızlı tahlisiye botu, kaza bölgesine hareket etti.

Kazaya karışan gemilerden Saint Vincent bandıralı 96 metre uzunluğunda ve 2 bin 577 grostonluk ''Sandrella'' adlı geminin Romanya'dan Lübnan'a 4 bin ton hayvan yemi, Romanya'dan İspanya'ya giden Liberya bandıralı ''Fiesta'' adlı 181 metre uzunluğunda 19 bin 354 grostonluk geminin ise 26 bin 250 ton mısır taşıdığı bildirildi.

Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Ender Kurt, Ege Denizi'ndeki gemi kazasında iki gemide de ölen ya da yaralanan olmadığını, gemilerin batma tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın, Çanakkale Boğazı'ndan 14.7 mil uzaklıkta, uluslararası sularda yaşandığını ifade etti.

Kurt, gemilerin, hasar tespiti için Bozcaada yakınlarındaki güvenli bölgeye demirlemek üzere kendi imkanlarıyla hareket ettiğini kaydetti.

 

 

Editör: TE Bilişim