"Chinook" adlı tankerin Kilitbahir önlerinde karaya oturması nedeniyle geçtiğimiz gece saat 0200'den bu yana trafiğe kapalı bulunan Çanakkale Boğazı; saat 1300 itibariyle Güney-Kuzey yönünde tek yönlü olarak deniz trafiğine açıldı.

Novorossiysk'den yüklediği 30 bin 45 ton motorini Malta'ya götürmekte olan Cayman Adaları bayraklı 189 metre boyundaki "CHINOOK" isimli tanker saat 01:30 sularında Kilitbahir önlerinde 40 O8 '94 N-026 22'9 E mevkinde karaya oturmuştu.

Vevobahis face="verdana,arial,helvetica,sans-serif" size="2">Kılavuz Kaptan eşliğinde boğaz geçişi yapan geminin, dümen arızasından dolayı karaya oturduğu açıklanmıştı.

Her iki demirini atmasına karşın akıntının hızıyla sürüklenmeye başlayan akaryakıt yüklü tanker, Kilitbahir İskelesi'ne çarpmak üzereyken gemideki kılavuz kaptanın müdahalesiyle hız keserek sahile 20 metre mesafede karaya oturmuştu.

Yetkililer; tankerin kendi imkanlarıyla kurtulmasının bulunduğu bölge itibariyle çok zor olduğunu ve yasal bekleme süresinin ardından kaptan yardım talep etse de etmese de gemiye müdahale edileceğini belirtiyorlar.

(DenizHaber.Com)

Editör: TE Bilişim