Bodrum açıklarında göçmen teknesi battı: 1 ölü

Muğla ili Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken 10 kişi kurtarıldı. Kaynak: Bodrum açıklarında göçmen teknesi battı: 1 ölü.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Muğla ili Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 10 kişinin kurtarıldığı duyurdu. Sağ olarak denizden çıkarılan ve durumlarının kritik olduğu belirtilen 2 göçmenin hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, "19 Kasım 2018 tarihinde saat 22.15'te, Muğla ili Bodrum ilçesi Aspat önlerinde seyir halinde olan Panama bayraklı ticari bir gemi tarafından, bölgede sahil güvenlik görevinde bulunan Sahil Güvenlik Korvetine denizden insan seslerinin geldiği bilgisi verilmiştir. Olay yerine intikal eden Sahil Güvenlik Korveti tarafından, deniz yüzeyinde; parçalanmış halde bir fiber tekne ile düzensiz göçmenler tespit edilmiştir. Müteakiben icra edilen arama kurtarma faaliyeti neticesinde deniz yüzeyinden 10 düzensiz göçmen (4 Suriye, 4 Filistin, 2 Mısır uyruklu) (7 erkek, 3 kadın) sağ olarak kurtarılmış ve bir göçmenin (Suriye uyruklu, bir erkek) cansız bedeni alınmıştır. Kurtarılan düzensiz göçmenlerden sağlık durumu kritik olan 2 göçmenin süratle hastaneye sevki sağlanmış, diğer göçmenler Turgutreis Limanı'na intikal ettirilmiştir." denildi.

Editör: TE Bilişim