Besiktash Gemisinin Kayıp Mürettebatı Aranıyor

SeaNews Turkey'in haberine göre, dün sabah Soçi'de fırtınaya yakalanarak ikiye bölünen ve baş kısmı batan Besiktash adlı Tanzanya bayraklı geminin kayıp 2 mürettebatının aranmasına devam ediliyor.

Kurtarma ekipleri, Sochi sahilinde karada ve denizde arama yapmaya devam ediyorlar. Arama çalışmalarına 6 tekne katılıyor.  Her iki saatte bir VHF ile anons yapılarak  geçen gemilerin arama çalışmalarına katkıda bulunmaları ve dikkatli olmaları isteniyor. Navtex sisteminden de konuyla ilgili uyarı mesajları yayınlanıyor.

Denizde yapılmakta olan arama çalışmalarına dün akşam saatlerinde hava muhalefeti nedeniyle ara verilmişti. Arama çalışmaları bu sabah saatlerinde yeniden başladı. Çalışmalara devriye botu Valery Zamaraev, buzkıran  " Triton ", yüzer çalışma platformu " Archangel Michael "ve açık deniz römorkörleri " Epron "," Adler "  Ruslan" katılıyor.

Geminin yaşam mahallinin bulunduğu kı tarafı halen sürüklendiği kayalık bölgede bulunuyor. Bu bölümde 17 ton fuel oil yakıtı bulunuyor. Geminin kırılan kıç tarafını bulunduğu yerden çekmek üzere Novorossiysk limanından 'Captain Beklemishev' adlı kurtarma römorkörü yola çıktı. Römorkörde kirlilikle mücadelemalzemeleri de bulunuyor.

Gemide bulunan 3 bin ton bazalt yükünün tamamının denize gittiği bildiriliyor. 

Kazanın tüm mürettebatın ukuda olduğu sabahın erken saatlerinde meydana gelmesi nedeniyke mürettebatın kazaya uykuda yakalanmış olması ihtimali yüksek bulunuyor. 

Bu arada kayıp 2 kişiden birinin Gürcü uyruklu olduğu kesinlik kazandı.

 

Editör: TE Bilişim