Batmakta Olan İKRA Adlı Gemiyi ve 10 kişilik mürettebatını Med Marine Kurtardı

İskenderun Körfezinde bir Rus firmasından yük alan T.C. bayraklı İKRA isimli yük gemisi açıldıktan sonra makine dairesinden su almaya başladı.

Saat 15;50 civarında mayday çağrısı yapan gemiyi Med Marine İskenderun acil müdahale ekipleri yaptıkları başarılı operasyonla kurtararak güvenli bölgeye ulaştırdılar.

18.08.2017 tarihinde saat 14/10 da İskenderun MMK Metalurji Limanından yüklediği 3230 mt  ağırlığında 159  toplam çelik balya ile kalkış yapan M/V İKRA gemisi, aynı gün 15:50 de MMK limanı'nın 16 mil açıklarında iken mayday çağrısı ile yardım talebinde bulundu.

Gemi ile telsiz bağlantısı kuran Med Marine İskenderun acil müdahale ekipleri saat 16:00 da acil müdahale botu ile geminin bulunduğıu bölgeye hareket etti.

16:45 de  itibarıyla geminin yanına ulaşan ekipler 10 kişilik mürettebatı hızlı müdahale botu ile gemiden alarak emniyetle karaya çıkardılar.  

Bu esnada geminin makine dairesinin su almakta olduğu ve batma tehlikesi bulunduğu görüldü. Müteakiben Med Marine'e ait, 68 Ton kanca gücüne sahip, Fi Fi 1/2 yangın söndürme notasyonu bulunan M/Tug Ekinciler Port römorkörü kazazede gemiye yönlendirildi.

17:10 da Ekinciler Port römorkörü görüşmeler sonrası geminin bordasına vardı; 19:00 da gemiden halat alarak yedekledi; 19:15'te  çekmeye başladı ve yine gerekli görüşmeler sonrası MMK Metalurji Limanı önünde, yedekte bulunan gemiyi saat  20:30 da yine Med Marine' ait  Poliport M, Dilovası 8 ve Dilovası 9 römorkörlerine teslim etmiştir.

Gemi Kılavuz Kaptan ve Med Marine Salvage Master'ı eşliğinde MMK limanına yanaştırıldı. Gemi, batmasını engellemek adına 22:20 de safe aground edildi (Emniyetli karaya oturtma işlemi).

Halihazırda geminin emniyetinin sağlandığı ve bir adet römorkör güvenlik amacı ile gemi bordasında refakate başlatıldığı öğrenildi.

Hava şartları düzelir düzelmez, Med Marine dalgıçları dalarak geminin su alan kısmının sörveyini yapacak ve su altı kaynak işlemleri ile yamalama yapılacak.

Kaptan Haber Ajansının aldığı bilgiye göre güvenliği sağlanan geminin tahsis edilen pompalar ile makine dairesindeki su boşaltılarak gemi tam anlamıyla yüzdürülerek eski haline döndürülecek.

Kaptan Haber Ajansı/ Özel Haber

Editör: TE Bilişim