M/V Hope adlı Bangladeş Bayraklı 97 metre uzunluğundaki yük gemisi, Tayland'ın turistik merkezi Phuket adası'nın Güneyinde battı. Geminin 17 kişilik mürettebatından 11'i kayıp.  6 kişi ise kurtarıldı.

Geminin fırtına ve ağır denizlere dayanamayarak alabora olduğu bildiriliyor. Perşembe sabahı meydana gelenkazada geminin önce ağır bir şekilde sancak tarafına yattığı daha sonra alabora olduğu bildirildi.

Kurtarılan 6 mürettebattan 5'inin bir can filikasından Buxmoon adlı Alman konteyner gemisi tarafından kurtarıldıkları, bir gemiadamının da yaralı olarak Tayland Deniz Kuvvetlerine ait helikopter tarafından denizden kurtarılarak Phuket Hastanesi'ne kaldırıldığı haber veriliyor.

Bölgeden gelen çeşitli kaynaklardan alınan haberlere göre kayıp olan 11 denizcinin aranmasına devam ediliyor. 

Gemi, yüksekliği 4 metreyi bulan dalgalar nedeniyle alabora olmadan önce Malezya'nın Lumut limanından Bangladeş'in  Chittagong limanına gitmekteydi. 

Geminin armatörü tarafından Chittagong  Liman İdaresine verilen bilgiler ile gemi belgeleri karşılaştırıldığında, geminin kapasitesinin 1000 ton üzefrnde yükleme yaptığı  ve alabora olma nedeninin de muhtemelen aşırı yükleme olduğu bildiriliyor.

GÜNCELLEME: 2 ceset denizden çıkarıldı, 3 kişi 36 saat sonra kurtarıldı

Buxmoon   adlı Alman konteyner gemisi tarafından çıkartılan ve M/V Hope mürettebatından olduğu belirlenen 2 ceset de Tayland Kraliyet Deniz Kuvvetlerine teslim edildi.

Geminin mürettebatından 3 kişi ise 38 saat sonra Phuket adası sahili yakınlarında kurtarıldı.  Kurtarılan 3 kişinin makine stajyeri Mushfiqur Rahman, İkinci Zabit  Mobarak Hossain, ve Güverte Stajyeri Rayek Fairuz olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim