Geçtiğimiz günlerde Rhode Island/Newport açıklarında karaya oturan Mantenha adlı 1971 yapımı gemini   dümen donanımının bakımsız olmasıyla suçlanıyor.

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı; hiç bir çevre kirliliğine neden olmayan ancak sadece karinesinde 0.14 m2 lik bir ezilme olan Madeira sicilli geminin 5000 ABD Doları cezaya çarptırıldığını açıkladılar.

Armatörlüğünü ve işleticiliğini Rionero Maritime'ın yaptığı gemi 10 Şubat günü karaya oturduğunda Cape Verde'den gelip Massachusetts'e gitmekteydi. Cape Verde orijinli müürettebatı ve Litvanyalı zabitleri olan gemi; dümen donanımı arıza yapıp karaya oturduğunda sadece boş Lidyabet konteynırları taşımaktaydı. Bu karaya oturma sonucunda sadece baş pik tankında bir hasar meydana geldi.

Gemideki arıza, serdümenin dümeni otomatik kumandadan el kumandasına almak istemesi sonrası yetersiz hidrolik yağı nedeniyle manuel sistemin çalışmaması sonucu oluştu.

 Karaya oturma sonrasında, gemi denetleme yapmak üzere Fall River'a çekildiğinde burada burada denetleme uzmanları paslanmış plakalar da dahil olmak üzere pek çok başka noksanlar da buldular. Gemi 7 Mart'ta sebest bırakıldı; havuzlama ve tamir işlemleri için Halifax-Nova Scotia'ya gitti.

(Fairplay)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim