Antalya'da Fırtına: 4 Gemi Demir Taradı

Antalya- Antalya ve çevresinde etkili olan fırtına ve yoğun yağış, Antalya-Korkuteli yolunun tamamen kapanmasına neden oldu. Bir süre kapalı kalan yol yağışın etkisini azaltmasıyla birlikte ulaşıma yeniden açıldı.Yoğun yağış nedeniyle sel sularında bir süre mahsur kaldığı bildirilen otomobil ve sürücülerin iş makineleriyle bölgeden kurtarıldığı bildirildi.Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri sel suları nedeniyle yolda bozulmalar meydana geldiğini, bazı kesimlerde ulaşımın kontrollü olarak verildiğini bildirdi.

GEMİ KARAYA OTURDU

Şiddetli fırtına Antalya Serbest Bölge Limanı'nda etkili oldu. İngiliz ‘Elisa Z Kıngstown' adlı kuru yük gemisi halatlarının kopması sonucu balıkçı teknelerinin bulunduğu kısma sürüklendi. Bir bölümü karaya oturan ve hareket edemeyen gemi, 3 ayrı römorkörün 1 saatlik çalışması ardından kurtarıldı.Gemi yakınındaki balıkçı tekneleri uzaklaştırılırken Liman Başkanlığı ekipleri tedbir aldı. (dha)

Öte yandan, limanın açığında bulunan 4 geminin de fırtınanın etkisiyle demir taradığı ve bir süre başıboş kaldığı bildirildi. Bu gemilerin sürüklenmedikleri ve tehlike yaratmadıkları bildirildi.

Öte yandan fırtına nedeniyle bazı balıkçı teknelerinin de birbirine çarparak hafif hasar gördükleri belirtildi. Liman Başkanlığı yetkilileri fırtınanın etkisinin azalmaya başladığını bildirdiler.

Denize sürüklenen genç hayatını kaybetti

Öte yandan, fırtınanın etkisini artırdığı saatlerde Konyaaltı sahili çevresinde bulunan ve arkadaşıyla denizi seyrederken sürüklenerek denizde kaybolduğu bildirilen gencin cesedinin sabah saatlerinde kıyıya vurduğu bildirildi. Ceset, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Evler su altında kaldı

Antalya'da gece yoğun yağış ve fırtına etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı evleri su bastı, Akdeniz Bulvarı'nın bir kısmında çökme meydana geldi.

Antalya'da gece etkili olan fırtına ve yağış nedeniyle şehir merkezinde, Sarısu ve Liman mahalleri ile merkeze bağlı Hacısekiler köyünde su baskını yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri gece boyunca su baskınları yaşanan evlere müdahale ederken TEDAŞ ekipleri de kopan elektrik tellerinin onarımıyla uğraştı. Şehir merkezinde bazı ağaçlar, otobüs ve reklam panoları devrildi. Konyaaltı sahilindeki Akdeniz Bulvarı'nın Kemer-Antalya yönünde çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, gece yarısı şiddetini artıran fırtınanın zaman zaman saatte 103 kilometre hıza ulaştığını, metrekareye 27 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Yetkililer, Antalya ve çevresinde bugün de yağış beklendiğini ancak fırtına beklentisi olmadığını kaydetti.

Burdur'da yoğun kar yağışı

Antalya-Burdur ile Burdur-Afyonkarahisar karayolunda da kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Burdur'un Tefenni ile Çavdır ilçeleri ile Çomakbeli beldesi ve Yeşilova ilçe yollarının ulaşıma kapandığı, karayolları ekiplerinin bu güzergahlarda yol açma ve küreme çalışması yaptığı öğrenildi.

Antalya-Burdur arasındaki Bucak-Kurna ve Çeltikçi mevkilerinde de yoğun kar yağışının başladığı, yolda yer yer kapanma meydana geldiği bildirildi.

Karayolları yetkilileri, Burdur-Antalya ve Burdur-Afyonkarahisar yollarındaki bazı sürücülerin cep telefonuyla kendilerini arayarak karlı yollarda mahsur kaldıkları ihbarında bulunduklarını, bu bölgelerde ekiplerin çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Öte yandan, Burdur kent merkezinde başlayan kar yağışı nedeniyle elektrik kesintileri yaşanıyor.(aa,dha)

Editör: TE Bilişim