Akdeniz'de yüzlerce mülteci öldü

Mısır sahili açıklarında meydana gelen olayda yüzlerce mültecinin, alabora olan teknelerde hayatını kaybettiği bildirildi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella dün yaptığı bir açıklamada Akdeniz'de Mısır sahili açıklarında meydana gelen yeni bir mülteci trajedisinde birkaç yüz kişinin öldüğünün görüldüğünü söyledi. Roma'da bir ödül töreninde konuşan Mattarella, "Akdeniz'de bir trajedi daha oldu, birkaç yüz kişinin öldüğü görülüyor" dedi, ancak başka ayrıntı vermedi.

Erken saatlerde yayınlanan ancak resmi olarak doğrulanmayan haberlerde Avrupa'ya geçmeye çalışan 400 kişinin Mısır sahili yakınlarında alabora olan teknelerde hayatını kaybetmiş olabileceği belirtilmişti. İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de Mısır sahili açıklarında birçok mültecinin öldüğüne dair haberleri doğrularken, detayların beklendiğini belirtti.

Gentiloni, Nisan 2015'te Libya sahili açıklarında hayatını kaybeden yüzlerce mülteciyi işaret ederek, "Kesin olan şu ki Akdeniz'de Libya sularında olduğundan... tam bir yıl sonra yeni bir trajedi var" dedi.

'Avrupa, duvar inşa etmemeli'

Bakan Gentiloni, "Bu Avrupa'nın duvarlar inşa etmemeye kendini vermesi için bir başka neden" dedi. Uluslararası Göç Kurumu Cuma günü yaptığı bir açıklamada, geçen hafta 6,000 mülteci ve göçmenin Libya'dan İtalya'ya doğru yola çıktığını ve bunun yaklaşık 100,000 göçmeni kapsayan yeni bir dalganın parçası olduğunu belirtti. Kurum bu 100,000 kişilik sayının muhtemelen "çok çok daha fazla" olabileceğine dikkat çekti.
Editör: TE Bilişim