Aegean Wind'de Yangın: 9 Kayıp

3 Nisan 2005 günü Çanakkale Boğazı'nda çarpıştığı  "MSC Roberta"da 3 mürettebatın ölümüne sebep olan gemide bu kez Karayipler'de seyrederken yangın çıktı. 1 Ölü 2 yaralı, 9 Kayıp var.

Yunanistan Sahil Güvenliği kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 24 mürettebatı bulunan dökme yük gemisinde Cuma günü Venezuela açıklarında yangın çıktı. Yangın sonucu  gemi mürettebatından 1 kişinin öldüğü, 2 sinin yaralandığı, 9 kişinin kayıp olduğu haberi alındı.

Atlantic Bulk Carriers adlı Yunan firmasına ait gemi, Brezilya'dan ABD'nin Houston Limanına dökme demir cevheri götürmekteydi. Gemide Venezuela'nın Karayiplerdeki adası La Blanquilla'nın 35 deniz mili  açıklarından geçerken aniden yangın çıktı.

Yangın sonrası kaybolan 9 mürettebattan 3'ünün Yunanistan vatandaşı 6'sının Filipinli olduğu öğrenildi. 24 toplam mürettebatın ise 6'sının Yunan uyruklu kalanının Filipinli olduğu bilgisi elimize ulaştı.

Gemideki diğer mürettebatın kurtarılması için bölgeye kurtarma ekiplerinin sevkedildiği öğrenildi.

Yangının nasıl başladığı bilinmiyor. Ancak hızla yayılarak kaptan köşkü çevresindeki mürettebat kabinlerini sardığı belirtildi. Venezuela makamları kaza bölgesine kurtarma ekipleri yolladı.

Aynı zamanda bölgede yakında bulunan bir Hollanda gemisinin de yardımcı olmaya çalıştığı bildiriliyor. Son gelen haberlere göre, gemideki yangının kontrol altına alındığı, gemide batma riski bulunmadığı, bir helikopter ve bir sahil güvenlik botunun ayrıca bir deniz uçağının kayıp mürettebatı arama çalışmalarını sürdürdüğü bildiriliyor.

Aegean Wind, 2005 Yılında Çanakkale Boğazı Gelibolu önlerinde boğaz çıkışı yapmakta olan MSC Roberta adlı konteyner gemisi ile çarpışmış, bu kazada MSC Roberta mürettebatından 3 kişi geminin çarptığı bölgede sıkışarak hayatını kaybetmişti.

Bu haberimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.denizhaber.com/HABER/1037/21/aegean-wind.html

 

 

 

Editör: TE Bilişim