700 kişiye mezar olan gemi çıkarılacak

Geçtiğimiz yıl Akdeniz’de Libya’dan İtalya’ya geçmeye çalışan mültecileri taşırken batan gemi İtalyan Donanması tarafından çıkarılacak. KazaLampedusa Adası açıklarında meydana gelmiş ve 700 mülteci hayatını kaybetmişti.

Geçen yıl Akdeniz’de batarak 700 mülteciye mezar olan tekne, İtalyan donanması tarafından gelecek hafta çıkarılacak. İtalyanlar yaklaşık 370 metre derinlikte yapılacak operasyon için özel bir düzenek kurdu. İtalyan donanması, geçen yıl Libya’dan İtalya’ya geçmeye çalışan mültecileri taşırken batan gemiyi çıkarmaya karar verdi. 700-800 yolcu taşıdığı söylenen gemi 18 Nisan 2015’te Lampedusa Adası’na ulaşmaya çalışırken batmış ve Akdeniz’deki mülteci krizinin en büyük trajedilerinden biri olarak tarihe geçmişti.

Çoğunluğu güvertede seyahat eden mültecilerden sadece 28’i hayatta kalabilmişti. Donanma, geminin yaklaşık 370 metre derinlikte olduğunu açıkladı. Geminin çıkarılmasının ardından hayatını kaybedenlerin kimliklerini tespit etmek için çalışmalar başlayacak. İtalyan donanması kazanın ardından 169 cesede ulaşmayı başarmıştı. Gemiyi çıkarma çalışmaları önümüzdeki hafta başlayacak.
Editör: TE Bilişim