Deniz Ticaret Enstitüsü tarafından verilen Deniz Hukuku Profesyonel Sertifika Programı'nın amacı hızla büyüyen ve istihdam talebi artan deniz hukuku alanına en ileri düzeyde akademik ve pratik bilgilere sahip, uluslar arası ticaret ve deniz hukuku uzmanları yetiştirmek.

Programın müfredatı, İngiltere ve Amerika'daki benzer enstitülerin eğitim programları ve vaka incelemeleri göz önünde bulundurularak ayrıntılı bir biçimde hazırlanmış.

Eğitimlerde, İngiliz hukuk sistemi, uluslar arası ticaret hukuku, INCOTERMS ve hukuksal müeyyideleri, bill of lading kontratları, Hague ve Hague Visby kuralları, Hamburg ve Roterdam kuralları,gemi kira kontratları, deniz sigorta hukuku, deniz hukuku ve uluslar arası ticaret, admiralty claims, müşterek avarya, uluslar arası ticaretin finansmanı hukuku, litigation-arbitration-ADR, vaka incelemeleri gibi ve daha birçok konu derinlemesine inceleniyor.

Mezunlar denizcilik şirketleri, banka, finans ve danışmanlık kuruluşlarında, hukuk bürolarında çok iyi koşullarda istihdam olanağı bulabiliyorlar.

Öğrenciler toplam 80 saat (8 hafta Cumrtesi / Pazar) olan eğitim sonundaki sınavda başarılı oldukları takdirde Deniz Hukuku Sertifikası almaya hak kazanacaklar.  

Editör: TE Bilişim