Güneş enerjisi ile çalışan yat PORRIMA, 12 Ağustos sabahı Hindistan'ın Mumbai kentinin güneyindeki Mandwa açıklarında, BAE'den Mumbai üzerinden Maldivler'e giderken alev aldı. 5 Hint mürettebat CG tarafından kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı, teknenin durumu hakkında ise bilgi yok.

PORRIMA resmi web sitesinden yapılan açıklama:

MS Porrima, yalnızca yenilenebilir kaynaklarla çalışan bir İsviçre deney gemisidir: güneş, rüzgar ve hidrojen gücü. 18 Aralık 2021'de Japonya'nın Osaka kentinden ayrıldı ve şu anda dünyayı dolaşmaktadır. Beş kıtaya yapılan bu çığır açan yolculuk, TEAM EXPO 2025 Birlikte Yaratma Yarışmasının bir parçasıdır. Bu Expo programı, Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SDG'ler) ulaşılmasını hızlandırmayı amaçlamaktadır. Bütün bunlar, tam olarak yeşil ve sürdürülebilir olmadığı giderek daha fazla kanıtlanan “yeşil sürdürülebilir” gündemin teşvik edilmesiydi."

EV'ler kendi kendilerine tutuşuyorlar, elektrik ve hidrojen gemileri hem yangınlardan hem de patlamalardan zarar görüyor ve çok maliyetliler.

Güneş deney teknesi PORRIMA,

IMO 8681630, 35 metre uzunluk,

2010 yapımı, bayrak İsviçre.

Editör: CAHİT İSTİKBAL