Damen Tersanesi Hollanda'nın kuzeyindeki IJmuiden Limanı'nda faaliyet gösteren Corps van Vletterlieden'e Boatman 2 isimli Stan Tug 1004 römorkörünü teslim etti. Römorkör demirleme, ikmal, mürettebat transferi ve dalış desteği dahil olmak üzere çok çeşitli görevleri yerine getirmek üzere inşa edildi.

Teslim edilen römorkörün daha önce Norveç'te Damen Tersanesi’nin başka bir müşterisi adına faaliyet gösterdiği ve Corps van Vletterlieden'in işleteceği ilk Damen römorkörü olduğu belirtildi. Aynı zamanda römorkörün eski işletmecisinin, Stan Tug 1004 serisi römorkör olan Boatman 2'yi Damen'den aldığı yeni bir römorkörle takas ettiği belirtildi.

Vletterlieden, Stan Tug’u Hollanda’nın kuzeyinde hizmet veriyor olduğu IJmuiden Limanı’nda demirleme, tedarik, mürettebat transferi ve dalış desteği gibi çeşitli görevler için kullanacak. Çin’deki Damen Tersanesi Changde’de inşa edilen Stan Tug 1004 serisi römorköre Hollanda’daki Damen Tersanesi’nde bazı uyarlamalar yapıldığı açıklandı.

Damen satış müdürü Vincent de Maat, “Bu gemi, Damen Tersaneler Grubu içinde bulunan sinerjiyi gösteriyor. Gemi daha önce Norveç'te bulunduğu için, bu satın alma işlemini koordine etmek, iki satış departmanımızın sıkı işbirliğini gerektirdi.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim