Sezon öncesi tekne krizi      
 
 
Muğla Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığındaki Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalları İdare Kurulu’nun 2009 başında aldığı kararlar tartışıldı.

İzmir Liman Başkanlığı Bölge Müdür Yardımcısı İpekoğlu, yeni kararların mutlaka uygulanacağını belirtti, "Uygulamayanlar hakkında yasa ne gerektiriyorsa yapılacak. Dalyan Kanalı’nda 12 metreden büyük tekne olmayacak. Olanlara ruhsat verilmeyecek. Teknelerde rehber, kaptan ve 25 yolcu olabilecek" dedi.

Bölgede 262 tekne bulunduğunu aktaran turizmci Özay Akdoğan, "Bu bölgede 10-15 yıldan bu yana 12, 12.10, 12.20 veya 12.5 metrelik tekneler çalışıyor. Ben A Grubu seyahat acentesiyim. 22 yıldır sektördeyim. Teknem 12.5 metre diye fazlalığı kesmek zorunda mıyım? Böyle mantık dünyanın hangi ülkesinde olabilir" diye tepki gösterdi. Akdoğan, teknelerin stabilite raporunda 35 kişi taşınabileceğine ilişkin ibare bulunduğunu vurgularken, "Yolcu kapasitesi düşerse sefer sayısı artar. Bu da kirlilik açısından Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalı’na ciddi zararlar verir" dedi. 

Editör: TE Bilişim