Daewoo tersanesi, yakıt hücreli römorkörü ticarileştirmeye yönelik devlet projesi için seçildi

SEUL -- Güney Kore'de büyük bir gemi yapımcısı olan Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, yeşil gazla ilgili sıkılaştırılmış uluslararası düzenlemelere yanıt olarak, 2026 yılına kadar hidrojen yakıt hücreli motora dayalı çevre dostu bir römorkör geliştirme ve ticarileştirme amaçlı bir devlet projesi için seçildi. gemiler tarafından üretilen emisyonlar.

Daewoo Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği (DSME), Okyanuslar ve Balıkçılık Bakanlığı tarafından yürütülen yakıt hücreli römorkör projesinin yaklaşık 23,5 milyar won'a (17,4 milyon $) mal olacağını söyledi. Gemi yapımcısı, üç megawatt'a kadar hibrit bir tahrik sistemi geliştirecekti.

Güney Kore'de faaliyette olan römorkörlerin çoğu, bir BM deniz güvenliği kurumu olan Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) gerektirdiği karbon emisyon standartlarını karşılamıyor. 2021'de pilot hizmet için konuşlandırılan LNG yakıtlı bir römorkör ekonomik sorunlara neden oldu.

DSME, gemiler için bir karma yanmalı motor için bir amonyak yakıt besleme sisteminin geliştirilmesinde yer almaktadır. DSME'nin araştırma merkezi başkanı Choi Dong-kyu 1 Eylül'de yaptığı açıklamada, "Hidrojen yakıt hücreli ve amonyak yakıtlı gemiler gerçekleştirerek çevre dostu gemi pazarına hükmetmek için teknolojik rekabet gücünü güvence altına almaya odaklanacağız." Dedi.

İki gün önce DSME, metanol, amonyak veya hidrojen kullanan yeni nesil çevre dostu motorlar geliştirmek için ortak araştırmalar için yerli rakibi Samsung Heavy Industries (SHI) ve yerli bir gemi motoru üreticisi olan HSD Engine ile bağlantı kurdu. yakıt. Amonyak, arzdaki istikrarı ve nispeten kolay depolanması ve taşınması nedeniyle karbon sonrası dönem için uygun bir gemi yakıtı olarak görülmektedir.

Güney Kore, hidrojenle çalışan gemilerin gelişimini hızlandırdı. Eylül 2021'de Hyundai gemi inşa grubu, 2025 yılına kadar gemiler için hidrojen yakıt hücreleri geliştirmek için gelecekteki mobilite trendlerini şekillendirmek için çözümler ve metodolojiler sağlayan Avusturyalı bir mühendislik şirketi olan AVL ile bağlantı kurdu.

Şubat 2022'de DSME, bir yakıtı oksitleyerek doğrudan elektrik üreten bir elektrokimyasal dönüşüm cihazı olan katı oksit yakıt hücreleri (SOFC'ler) kullanan gemiler için bir güç üretim sistemi geliştirmek üzere Güney Kore'nin denizcilik sınıflandırma kuruluşu KR ve STX Energy Solution ile güçlerini birleştirdi. Bir SOFC sistemi, petrol tankerleri gibi mega boyutlu ağır ekipmanlara güç sağlamak için idealdir.

Editör: CAHİT İSTİKBAL