Cumhuriyet’in 98’inci yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. İstanbullular, günler öncesinden başlayan kutlama hazırlıkları kapsamında bayramı, doyasıya kutladı. Kentin meydanları, sevilen sanatçıların özel repertuvarlarıyla verdikleri konserlere ev sahipliği yaptı.

stanbulluları meydanlarda bir araya getiren etkinliklerde; Ziynet Sali, Üsküdar Meydanı'nda; Patron, Bağcılar Meydanı'nda; Yüzyüzeyken Konuşuruz, Kadıköy İskele Meydanı'nda; Melike Şahin, Topkapı Şehir Parkı'nda; Ezgi Eyüboğlu ise, Ümraniye Dudullu Metro'da sevenleriyle buluştu.

Gün boyu süren konser etkinliklerde heyecan, Volkswagen Arena'da düzenlenen Kenan Doğulu konseriyle doruğa çıktı. Cumhuriyet Bayramı'nda özel repertuarı, dansçıları, özel ışık ve görsel şovuyla sahne alan Doğulu; konserde 10.Yıl Marşı'nı, 40 kişilik özel koro eşliğinde seslendirdi.

İBB, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Volkswagen Arena’daki etkinlikte coşkuyla kutladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasında konuştu. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında da rehberin Mustafa Kemal Atatürk olacağını vurgulayan İmamoğlu, “Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, demokrasiyi, vazgeçilmez bir yönetim modeli ve bir toplumsal yaşam biçimi olarak tüm boyutlarıyla hayata geçireceğiz. Cumhuriyet’in demokratik ruhunu ülkenin tüm kurumlarında hakim kılacağız. İkinci yüzyılımızda, nice güzelliklerle, nice mutluluklarla dolu, herkesin kendisini bir parçası hissettiği, tüm dünyaya örnek olacak, yeni bir başarı hikayesine hep birlikte imza atacağız. Bu ülkede, milletin dediği olacak” dedi.

ekrem imamoğlu

GALATA KULESİ’NDE VİDEO MAPPİNG GÖSTERİSİ YAPILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Türk bayrağı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin fotoğraf ve görseller, Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan metin eşliğinde Galata Kulesi’ne yansıtıldı.

İZMİR’DE GÖZ KAMAŞTIRAN COŞKU

Cumhuriyet’in kenti İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kentin tüm ilçeleri ve mahallelerine yayılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı'na kadar süren fener alayı ve sanatçı Sıla konseriyle son buldu.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan korteje İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile eşi Aslı Kayalar, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, bürokratlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, odalar ve derneklerin başkanları ile temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. Başkan Soyer, kortej sırasında sık sık yurttaşları selamladı ve bayramlarını kutladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun çaldığı marşlara eşlik eden İzmirliler 350 metrelik Türk bayrağını gururla taşıdı.

SOYER: CUMHURİYETİN YIKILMAZ KALESİ İZMİR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusu, Sıla'nın sahne almasıyla daha da arttı. Sıla, “Bu güzel günü evde, memlekette sizlerle kutluyor olmak çok onur verici. Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Gündoğdu Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Başkan Soyer'i sahnede alkışlarla karşıladı.

Soyer, “Cumhuriyet’in yıkılmaz kalesi İzmir… Güzel İzmir'in güzel insanları. Şahane bir akşam, en büyük bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına adım adım yaklaşırken Cumhuriyet’i korumayı, değerlerine sahip çıkmayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Umudumuz büyük, biliyoruz ki kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında da bütün Türkiye'ye ışık tutacak. Türkiye'nin her yerinde çiçekler açacak. Hepinizi çok seviyorum, bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Soyer, Sıla ile birlikte Türk Bayrağı sallayarak İzmirlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Bir sosyal medya paylaşımında da bulunan Soyer, “Kalbi Cumhuriyet ile atan milyonlarca İzmirliye hizmet etmenin gururunu bugün bir başka yaşadım. İyi ki varsın İzmir, çok yaşa Cumhuriyet!” ifadelerine yer verdi.

BOLU

Bolu'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Fener Alayı düzenledi. Zafer Yürüyüşü adı verilen fener alayında gencinden yaşlısına binlerce kişi ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle Belediye Bandosu eşliğinde İzzet Baysal Caddesi'nde yürüdü.

Marşlar ve şarkıların söylendiği coşkulu Fener Alayı'nın ardından Demokrasi Meydanı'na kurulan sahnede Derya Uluğ sevenleriyle buluştu. Binlerce kişi Derya Uluğ'un şarkılarına eşlik ederek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

KIRKLARELİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bir restoranda Cumhuriyet kabul töreni düzenlendi. Törende Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin konukları kapıda karşılayarak bayramlarını kutladı.

Cumhuriyet kabul töreninde konuşan Vali Bilgin, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitleri, kahraman gazileri minnet, rahmet ve saygıyla andıklarını söyledi. Konuşmasının ardından Vali Bilgin, şehit ve gazi aileleri ile pasta kesti.

Kutlama törenleri daha sonra Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Cumhuriyet Konvoyu ile devam etti. Belediye, emniyet, jandarma, kurum araçları ve vatandaşlar tarafından siren ve korna sesleriyle Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Endonezyalı öğrencilerinin gösterileri ve havai fişek ve lazer gösterimi ile devam eden kutlama programı yerel sanatçıların konseriyle son buldu.

AYDIN

Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan, Zafer Meydanı, Gazi Bulvarı, Hükümet Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı ile devam eden yürüyüş Atatürk Kent Meydanı'nda son buldu.
Cumhuriyet yürüyüşüne Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri, CHP İl Başkanı Ali Çankır, ilçe belediye başkanları ve genci yaşlısı binlerce Aydınlı katıldı. 500 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşüne binlerce Aydınlı da balkonlarından ve araçlarından eşlik etti.

Cumhuriyet değerlerini ve onun insanı yücelten değerlerine sonsuza dek sahip çıkacaklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, “Geçen 98 yılda çeşitli badireler atlatan milletimiz, en kötü zamanlarda bile birlik ve beraberlik içerisinde özellikle her yaştan gencimizle Cumhuriyetimize sahip çıkmıştır. Türkiye’nin çağdaş, laik, aydınlık yüzü olan Türk gençliğine emanet olarak bırakılan Cumhuriyetimize her yaştan yurttaşlar olarak sahip çıkacak ve koruyacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünde Aydınlıların ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de Cumhuriyet'in 98'inci yıldönümü kutlamaları gece de devam etti. Çanakkale Belediyesi tarafından, saat 19:30'da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılarak başlanan yürüyüşte binlerce vatandaş ellerindeki ay yıldızlı bayraklarla eşsiz görüntüler oluşturdu.

Yürüyüşe, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi parti temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce Çanakkaleli, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak, Gazi Bulvarı ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahını takip eden kalabalık kordon boyuna ulaştı.

Fener alayına katılan Çanakkaleliler, tezahüratlar ve marşlar eşliğinde yürüyüşlerini coşku içinde gerçekleştirdi. Binlerce Türk bayrağının aynı anda dalgalandığı yürüyüş unutulmaz anlara sahne oldu. Fener alayında dikkat çeken bir diğer detay ise ‘Cumhuriyet özgürlüktür” yazılı pankarttı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar, bol bol fotoğraf çekerek bu özel geceyi kayda aldı. Çanakkale'de gökyüzü, binlerce meşalelerle aydınlandı. Yürüyüş, Truva atı önündeki Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda sona erdi.

ADANA

Adana Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü kutlamaları kapsamında meşaleli yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP il teşkilatı ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Atatürk Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve meşalelerle, marşlar okuyarak Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. Uğur Mumcu Meydanı’nda son bulan yürüyüş yerini şarkıcı Gülşen'in verdiği konsere bıraktı. Yüzlerce vatandaşlar Gülşen'in konserinde büyük coşkuyla Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci yılını kutladı.

KOCAELİ

Kocaeli Valiliği tarafından, Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi. Yürüyüşe kent protokolünün yanı sıra, binlerce vatandaş katıldı. Alaya, bisikletli ve motosikletli gruplar da eşlik etti.

Yürüyüşe çıkılmadan önce binlerce meşale yakıldı. Anıtpark'tan yürümeye başlayan çocuklar, öğrenciler ve binlerce vatandaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir sevinç ve heyecanla kutladı. Bando eşliğinde Anıtpark'tan yola çıkan vatandaşlar, Kozluk'a kadar yürüdü.

DÜZCE

Cumhuriyet'in ilanının 98. yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Düzce'de akşam saatlerinde de devam etti. Gençlik ve Spor Müdürlüğünün düzenlediği ve Düzce Belediyesi önünden başlayan fener alayında vatandaşlar, gençler ve sporcular ellerinde taşıdıkları meşalelerle belediye bandosunun çaldığı marşlara eşlik ederek Anıtpark Meydanı'na kadar yürüdü.

Anıtpark Meydanı'nda konuşma yapan Gençlik ve Spor Müdürü İsa Yazıcı, “Cumhuriyetimizin 98. yılını kutluyoruz. Dün, bugün ve yarın için kutlamalarla ilgili ciddi etkinliklerimiz var. Bugün Cumhuriyet Bayramımızın resmi törenlerle kutladık. Cumhuriyet Kupası kapsamında birçok sportif faaliyetlerimiz yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 29 Ekim akşamında da gençlerimizle, sporcularımızla, halkımızın da teveccühü ile fener alayı yürüyüşü yaptık. Emeği geçenlere, tüm halkımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Cumhuriyet sonsuz kadar yaşayacak. Bizlerde Cumhuriyetimizin ve ülkemizin geleceğine gençlerle birlikte yaşaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yüzlerce Düzcelinin katıldığı fener alayı, Anıtpark Meydanı'nda her bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı ile sona erdi.

TOKAT

Tokat'ın Niksar ilçesinde elektrik kesintisi nedeni ile gecenin karanlığını meşaleler aydınlattı. Hükümet konağı önünde başlayan fener alayı Fatih Sultan Mehmet Caddesi boyunca devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşe Niksar Kaymakamı İlhami Doğan, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sonrasında yöresel sanatçılar tarafından konser verildi.

Erbaa ilçesinde ise öğrenciler ellerinde meşalelerle ‘Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atarak yürüyüş yaptı. 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yürüyüş yapan gençleri vatandaşlar evlerinin camlarından alkışlayarak deştik verdi. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl'ün yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı fener alayı Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Meydanı dolduran vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile konserde doyasıya eğlendi.

ÇANKIRI

9 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Çankırı’da coşkuyla kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında düzenlenen fener alayında, binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdü. ‘Kucaklama taşı’ndan başlayan fener alayı, Anıt Alanı’nda sonlandı. Büyük coşkunun yaşandığı yürüyüşün sonunda vatandaşlar İstiklal Marşı’nı okudu.

MUĞLA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bugün akşam düzenlenen Fener Alayı Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki marina önünden başladı. Yaklaşık 1,5 km’lik yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri, meşaleler, üzerlerinde Türk bayraklı ve Atatürk fotoğraflı tişörtlerle katılan yaklaşık sekiz bin kişi renkli görüntüler oluşturdu.

Marmaris Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı saat 20.00 da Ketenci Kavşağı'ndan başlayarak Atatürk Meydanı’nda son buldu. Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve yardımcıları ellerinde ‘cumhuriyetin kalesiyiz’ yazılı dövizle ile vatandaşlar ile birlikte yürüdü. Motosikletli ve bisikletli grupların öncülük ettiği yaklaşık 10 bin kişi, 1 kilometre uzunluğunda dev Türk bayrağı taşıdı.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı askeri bando çaldığı marşlar ile verdikleri mini konserinin ardından, Halk Müziği sanatçısı Onur Akın sahne aldıç Sahneden Marmarislilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Akın, “Bize dünyanın en güzel bayramı, yedi düvele karşı verilmiş savaşın taçlandırılmış hali Türkiye Cumhuriyetidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde canlarını feda eden şehitlerimize, Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz. Ruhları şad olsun” dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de içlerinde bulunduğu ve meydanı dolduran binlerce kişiye en sevilen şarkılarını seslendiren Onur Akın yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Vatandaşlar da Atatürk Meydanı’nda dev Türk bayrağını ellerinde tutarak Akın’ın seslendirdiği şarkılara eşlik ederek Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya kutladı.

ANTALYA, CUMHURİYET İÇİN SEL OLDU AKTI

Antalyalılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle fener alayı düzenlendi. Konyaaltı Varyant'tan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren kilometrelerce uzunluktaki fener alayı meşale ve Türk bayraklarıyla renklendi. Her yaştan Antalyalı Cumhuriyetin 98'inci yılını heyecanla ve gururla kutladı. Fener Alayı'nın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Kıraç konserinde ise büyük bir coşku yaşandı.

Saat 19.00'da Konyaaltı’ndan başlayan fener alayı Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası'nın çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleşti. Fener alayına katılan Antalyalılar hava karardığında ellerindeki meşaleler ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyet'in 98'inci yılına yakışır muhteşem bir manzara oluşturdu. Fener alayı Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza büründü.

Fener Alayı'na evlerinin balkonlarından ve iş yerlerinin önünden bayraklarıyla ve alkışlarıyla destek veren Antalyalılar Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu. Fener Alayı Cumhuriyet Meydanı'na ulaştığında meydanda bekleyen Antalyalıların da katılımıyla coşku doruğa çıktı.

BAŞKAN BÖCEK CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI

Cumhuriyet Konseri öncesi meydanı dolduran Antalyalılara seslenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise elinde Türk bayrağı ile sahneye çıkarak Antalyalıları selamladı. Başkan Böcek konuşmasına “Cumhuriyet 98 yıl önce bugün özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız için yakılan bir meşaledir. Aydınlanmanın adı, kimsesizlerin kimsesi, mücadele eden halkın sesidir. Cumhuriyet laikliktir, bir halkın özlemidir, emektir, namusuyla kazançtır, ülkenin kalkınmasıdır. Cumhuriyet bağımsız bir ülkedir. En büyük devrimdir. Her 29 Ekim bize inanmayı, var olmayı, bitti denilen yerden yeniden başlamayı hatırlatır. Millet olmanın, özgür olmanın, biz olmanın gücünü anlatır. İmkansızın mümkün olduğu gündür bugün. Bizi ulus, toprağı vatan yapan gündür bugün. Hepimize kutlu olsun“ sözleriyle başladı.

“İYİ Kİ VARSIN CUMHURİYET”

Cumhuriyet meşalesini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da yad eden Başkan Böcek “Attığımız her adımda Ata'mızın izinden gitmeye ve Cumhuriyetin ilkeleriyle yürümeye devam edeceğiz. Yüzümüzü hep aydınlığa, özgürlüğe ve daha güzel yarınlara çevireceğiz. İyi ki varsın Cumhuriyet” dedi. Atatürk'ün çocukluğu dışında her saniyesini vatan ve millete ayırdığına vurgu yapan Başkan Böcek konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ekilir ekin geliriz. Ezilir un geliriz. Bir giden bin geliriz. Allah bu birliğimizi beraberliğimizi bozamasın. Hep birlikte al bayrağımıza, ezanımıza, Cumhuriyetimize, Atatürk'ün devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

ANTALYALILARI SELAMLADILAR

Başkan Böcek'in konuşmasının ardından CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Rafet Zeybek, Çetin Osman Budak ve Aydın Özer ile CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ve Cumhuriyet İçin el Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş sahneye çıkarak ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Antalyalıları selamladı.

CUMHURİYET KOROSU KIRAÇ'A EŞLİK ETTİ

Başkan Muhittin Böcek'in konuşmasının ardından Kıraç ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Korosu sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran on binler Kıraç ve Cumhuriyet korosunun seslendirdiği marşlar ile coştu. Kıraç ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet korosu konsere “Biz Atatürk Gençleriyiz” marşıyla başladı. Kıraç ve Cumhuriyet korosu konserde sırasıyla İzmir Marşı, Ankara Marşı, Vatan Marşı ve Plevne Marşı ile devam etti. Kıraç koro ile son olarak Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa isimli şarkıyı seslendirdi. Antalyalılar marşlara ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti.

BAĞDAT CADDESİ’NDEKİ YÜRÜYÜŞE BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl Bağdat Caddesi'nde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne bu yıl da binlerce kişi katıldı. Türk bayrakları ve ışıklı led ekranlarla özel olarak hazırlanan Cumhuriyet TIR’ından çalınan marşlar ve şarkılar eşliğinde, büyük bir coşkuyla yürüyen vatandaşlar, sloganlar eşliğinde şarkılara ve marşlara eşlik etti.

Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle yapılan yürüyüşte, Fener alayı etkileyici görüntüler oluşturdu. Suadiye Işıklar'da, saat 19.00'da başlayan yürüyüş Caddebostan İskele Sokak'ta son buldu. Cumhuriyet yürüyüşüne, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve eşi Rojvan Odabaşı, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin katıldı.

Cumhuriyet TIR’ından kalabalığa seslenen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy'ün cumhuriyetle hesaplaşma içinde olanların hedefinde bir kent olduğunu söyledi. Odabaşı sözlerini şöyle sürdürdü:

* Kadıköy, cumhuriyetle hesaplaşma içinde olanların hedefi bir kent. Kent diyorum çünkü, bir kenti kent yapan, ona lutfedilen sınırlardan çok onu var eden kültürü, değerleri, yaşayanlarıdır ve Kadıköy, bütün bu değerlerin fazlasına sahip.

* Hedef kent diyorum çünkü, cumhuriyetle hesaplaşma içinde olanların bütün bu hesaplarını hayata geçirmek istedikleri, cumhuriyetin sinir uçlarına dokundukları yer Kadıköy. Bin türlü hasetlik içinde aydınlığımıza uzaktan baktıkları yer Kadıköy.

* En küçüğümüzden en büyüğümüze, yüzümüzden gülümsemeyi, aklımızdan cumhuriyeti, kalbimizden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silemedikleri yer Kadıköy.

Editör: TE Bilişim