Çorum’da görev yapan polis eşleri, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) tarafından düzenlenen dayanışma yemeğinde bir araya geldi.
Yemeğe Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun eşi Fatma Kolcu ve polis eşleri katıldı.
PEKAY Başkanı Fatma Kolcu, polis eşlerinin gençliğinin en güzel günlerini eşlerinin akşam eve dönüp, dönemeyeceğini bekleyerek geçiren insanlar olduğunu söyledi.
Polis eşlerinin bayramları ve özel günleri yalnız geçirmesini öğrenen, yalnızlıkla arkadaş olan hanımlar olduğunu dile getiren Kolcu, “Bizler sıla özlemiyle yanan, anne ve baba hasretini yüreklerinde taşıyan evlatlarız. Ama aynı zamanda bizler ‘vatan sağolsun’ diyerek büyük bir gururla ve dimdik ayakta duranlarız” dedi.
Kolcu, özellikle ülkenin içinden geçmekte olduğu hassas günlerde polis eşleri olarak birlik, beraberlik, dayanışma duyguları içerisinde birbirlerine destek olmak, canla bu vatan için görev yapan emniyet mensuplarının çocuklarına katkıda bulunmak, görev yapan, şehit, gazi, malul emekli ve vefat etmiş tüm personelin ailelerine ve çocuklarına maddi ve manevi destek sağlayabilmek amacıyla bu programı organize ettiklerini kaydetti.
PEKAY’ın yaptığı çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Kolcu, “ PEKAY olarak, 2015 yılında 24 teşkilat mensubunun üniversiteyi kazanan çocuklarına eğitimleri boyunca burs bağlandı. 2016 yılında verilecek olan desteklerle burs sayısını üç katına çıkarmayı planlıyoruz. Vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden şehit polislerimizin bize emaneti olan ailelerini düzenli olarak ziyaret ediyor, her zaman yanlarında olmaya ve destek vermeye gayret ediyoruz. Ayrıca personel eşlerine yönelik çeşitli kurslar ve seminerler gibi eğitsel faaliyetler düzenlenmesi, moral ve motivasyonu artırmaya, birlik ve beraberlik duygusunu kuvvetlendirmeye yönelik sosyal aktiviteler ile özel eğitim merkezleri ve huzurevleri ziyaretleri de derneğimizin çalışmaları arasında yer almaktadır” diye konuştu.
Kolcu, amaçlarını ise “Birbirimize kenetlenmek, birbirimize destek olmak, birbirimizden gücünden güç alarak her türlü zorluğa karşı durabilmek ve birlik beraberliğimizin ortaya çıkardığı dayanışma sayesinde en zor işlerin bile üstesinden kadınlar olarak daha da önemlisi polis eşleri olarak gelebilmek” ifadesiyle açıkladı.
Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara ise, devletin bekası, milletin refahı, toplumun huzur güvenliğini sağlayan emniyet mensuplarının ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunması, vatandaşların huzur içerisinde yaşamaları ve ülkede düzenin sağlanması gibi önemli görevleri üstün hizmet anlayışıyla başarıyla yerine getirdiğini söyledi.
Yurdun her köşesinde halkla iç içe ve büyük bir özveri ile görev yapan polislerin ‘önce insan’ diyerek ve ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla vatandaşların hak ve özgürlüklerini gözeten, halkın memnuniyetini sağlayan bir görev bilinci ve hizmet anlayışı ile halkla bütünleştiğini dile getiren Kara, “Hergün gelen şehit haberleri karşısında üzüntülüyüz. Binbir güçlükle kazandığımız bu vatanın bölünmez bütünlüğünü milletin huzur ve sükununu sağlayan, bu ulvi gaye için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine baş sağlığı ve sabır dilerken gazilerimize yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve siyasal yapılanmasına baktığımızda ortaya çıkan yaşam şartları sadece polis eşi olmanın değil, kadın olmanın da ne kadar zor bir gerçek olduğunu gösterir. Türk kadını sahip olduğu geleneksel karakteri ahlaki değerleri ve genetik özellikleri ile toplumun içindeki saygınlığını korumasını her zaman bilmiştir” dedi.
Polis eşi olmanın, bugünlerde bu ağır yükü üstlenmenin hiç kolay olmadığını anlatan Kara, “Fakat kadının da bu alanda toplumsal rolü de göz önünde bulundurulduğunda polis eşlerinin topluma karşı vereceği mesajlar halkın bu olaylar karşısında daha güçlü olmasını sağlayacaktır. Toplumsal huzur, barış ve kardeşliğin sağlanmasında polislerin olduğu kadar polis eşlerinin rolünün oldukça büyük olduğu, canla başla görev yapan güvenlik güçlerimizin moral ve motivasyonunu artırmak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek için toplumda polis eşleri olarak hepinize önemli görevler düşmektedir. İslamiyet yardımlaşma dinidir. Bu bağlamda polis eşlerimizin sahip oldukları şeyleri paylaşarak ulvi bir görevi yerine getiriyor. Bir mazlumun elinden tutmak kol kanat germek kurumuş dudaklara bir damla su olmak ve lütfedilenleri paylaşmakla içinizdeki iyiliği besliyor en önemlisi de Allah’ın rızasını ve merhametini kazanıyorsunuz. Sahip olduğunuz bu yardımlaşma bilinci toplumumuzun, geleceğini aydınlatmak ve barış içinde adilane yaşayan bir toplum oluşturmak adına nice kapılar aralıyor. Yardım alan ve veren arasındaki iyiliğe giden yolda kılavuz olmanın motivasyonu ile başlayan yardımlaşma sürecinde her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha