Doğup büyüdüğü Çorum’un Sungurlu ilçesine doktor olarak atanan Ahmet Birkan Karaman, en büyük hayalini gerçekleştirdi.
Çocukluğunda en büyük hayalinin doktor olup kendi memleketimde görev yapmak olduğunu belirten Ahmet Birkan Karaman, "15 yaşına kadar Sungurlu’da yaşadım. Geçen sene Hacettepe Üniversite Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Sungurlu’da yeni yerine taşınan Toplum Sağlığı Merkezine doktor olarak atandım. Böylece en büyük hayalımı gerçekleştirmiş oldum" dedi
Anne ve babasının emekli olduktan sonra halen Sungurlu’da yaşadığını kaydeden Dr. Karaman, anne ve babasının uzun yıllar Sungurlu’ da yaşadığını ciddi dostlukları olduğunu, Sungurlu’nun kendileri için çok özel olduğunu için emekli olunca ayrılamadıklarını anlattı.
Kendi memleketinde doktorluk yapmanın zor ve kolay tarafları olduğunu da ifade eden Ahmet Birkan Karaman, “Benim için kendi memleketimde doktorluk yapmak zor değil. Çünkü çocukluk hayalimi gerçekleştirdim ve kendi insanıma hizmet ediyorum. Onların dertlerini dinleyip çare olmak çok güzel bir duygu" şeklinde konuştu.
Karaman,"Mesleğimde kariyerimi ilerletmek için ihtisasımı tamamlayıp, uzman hekim olarak tekrar memleketime hizmet etmeyi istiyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha