Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki gölün ve Dalyan Kanalı’nın geleceği için Taşıma Araçları Yönetmeliği gereğince oluşturulan İdare Kurulu geçtiğimiz günlerde bir araya gelmiş; su yolları tekne trafiğinin sağlıklı seyrini sağlamak için Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında toplanmıştı.

Bu toplantıda alınan kararlara yönelik Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, kanalda teknesi olan turizm acente sahiplerini ve Dalyan Deniz Motorları Taşıma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı’nı bilgilendirme toplantısı yaptı.

Belediye Başkanı Sarı, “Teknelerde plakasının yanı sıra göl ve nehir üzerinde taşıyıcılık belgesi olmayanlara, teknesine zamanında muayenesini yaptırmayanlara, hız sınırını aşanlara, belirlenen tarifenin üzerinde ücret alanlara, tekne sürücülerinin kılık kıyafetlerinde belirtilen standartlara uymayanlara, Köyceğiz Gölü ve kanalda balıkçılık plakası olup da yolcu taşıyanlara ağır cezalar verilecek” dedi.

Özel Çevre Kurumu Başkanlığı’nın koordinesinde bu ay tekne kullanıcılarına eğitim verileceğini belirten Arif Sarı, “Kanal ve Dalyan Boğazı mevkiinde yapılan yengeç avcılığı ile ilgili olarak da Köyceğiz ve Ortaca Kaymakamlığı tarafından gereği yapılacak” dedi.

Editör: TE Bilişim