Hollanda merkezli scrubber üretim şirketi Value Maritime, Visser Shipping'e ait 1.036 teu'luk Nordica isimli gemide bir CO₂ yakalama ve depolama ünitesi kuruyor. 

CO₂ yakalama ve depolama ünitesi kurulan gemi X-Press Feeders tarafından işletilecek. Kurulumunun önümüzdeki ay tamamlanması bekleniyor.

Value Maritime'ın sisteminin CO₂'yi egzoz gazından çıkarmak üzerine tasarlanan patentli bir teknolojiye dayandığı belirtiliyor. Meydana çıkan CO₂ Value Maritime'ın ürettiği CO₂ bataryasında depolanacak ve gemide, depolanan bu CO₂'yi boşaltabilen bir yerleşik depolama tesisi bulunacak. Limanlarda boşaltılan CO₂ tarım sektörü gibi CO₂ müşterilerine taşınacak.

Faaliyetteki bir gemiye bir yakalama ve depolama tesisi kuran dünyadaki ilk şirket!

Value Maritime, faaliyetteki bir gemiye bir yakalama ve depolama tesisi kuran dünyadaki ilk şirket olduğunu iddia etti. Diğer yandan Kawasaki Kisen Kaisha ve Wartsila gibi üreticilerin teknolojinin deneme aşamasında olduğu biliniyor.

Value Maritime'ın kurucu ortağı Christiaan Nijst, "Modülü kurmak yalnızca müşterilerimiz için faydalı olmakla kalmayacak, denizcilik endüstrisini IMO2030 ve IMO2050 tarafından belirlenen hedeflere bir adım daha yaklaştıracak" dedi.

Editör: TE Bilişim