Fransız Hükümeti CMA CGM  Başkanı Jacques Saadé’ye Legion Honour ödülü verdi.

Küresel krizle ağır kayıplara maruz kalan CMA CGM’in 5.6 milyar dolar borcu yeniden yapılandırılıyor.
 
Fransız Hükümeti, konteynerli taşımacılık dev denizcilik gücü CMA CGM’in kurucusu ve başkanı Jacques Saade’ye çok değerli bir yaklaşımla Legion  Honour ödülü verdi.

Merkezi Marsilya’da olan CMA CGM’in küresel krizle ağırlaşan konteynerli taşımacılık koşullarından dolayı borçları 5.6 milyar dolara yükselmiş bulunmakta.

Bazı finans kaynakları  yeniden kredi vermek için Jacques Saade’nin bir ara görevden ayrılmasını dahi şart koşmuşlardı. Fransız Hükümeti kaynakları, milli Fransız denizcilik endüstrisine yaptığı katkılardan dolayı Jacques Saade’nin yalnız bırakılamayacağını belirterek zor günlerinde Legion Honour ödülü vereceği açıklanmıştı.

Fransız Maliye Bakanı ve bankacıların yeraldığı toplantıda Ulaştırmadan sorumlu devlet bakanı Dominique Bussereau  Jacques Saade’nin ödüle layık istisnai bir kişilik olduğunu söyledi.

Toplantıda finans çevreleri  CMA CGM’in 5.6 milyar dolar olan borçlarının yeniden yapılandırılacağını açıkladılar.

Bu ay kesinleşmesi beklenen yeniden yapılandırma programı hakkında  yapılan aduyuruya  göre, Société Générale, BNP Paribas, Natixis, CIC ve  Calyon  acil nakit ihtiyacını  karşılamak amacıyla 500 milyon dolara kadar kredi limiti sağlayacaklar. 

Jacques Saadé’ Fransanın özellikle konteynerli taşımacılık dünyasında üçüncü sıraya yükselmesini sağlayan  çok özel bir müteşebbis olarak görülmekte. 

Marsilya’da yapılan Legion Honour ödülü töreninde Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin özel temsilcisi Christian Fermont, Marsilya Belediye Başkanı Jean-Claude Gaudin  ve Lübnan’nın  Paris Büyükelçisi  Boutros Assaker hazır bulundular.

Lübnan kökneli bir aileden gelen Jacques Saade, Fransa’da dünyanın üçüncü büyük konteynerli taşımacılık şirketi CMA CGM’in yaratıcısı olarak tanınmakta.

 

Editör: TE Bilişim