Çıplak günbatımı şafağında...

Dolunayın yaz aşkı ışıltılarının büyüsüne kapılan gökyüzü, yeryüzüne yaslanmış rüyalar aleminde geziniyor. Ege’nin mitolojik ruhlu gizemli suları bu fantastik geziye eşlik etmenin heyecanı içinde bütün güzelliklerini sergiliyor.

İçimizi kavuran sıcak bir yaz gününün en çıplak günbatımı şafağında vira demir, pupa yelken dedik kalbimizi bıraktığımız kazıklı koyundan. Hayal dünyamızın en seçkinleri eşliğinde rotamızı, Halikarnas Balıkçısının mavi tutkularının ruhu ile çiziyoruz.

Zaman kavramı, yaşadığımız coşkulu duygular arasında anlamını yitiriyor. Yeşilin göz kamaştıran en çılgın renkleri Ege’nin maviş bakışlı sularına sarılmış kainata sevginin kapılarını aralıyor. Medeniyet ve hırs yorgunu zihinler yeniden canlanmanın mutluluğu ve sevinci içinde. Sıkıntılardan ve üzüntülerden bitkin düşmüş bellekler, yılların birikmiş acılarından teker teker kurtuluyor. En harika koyların görüntüleri lirik bir anlatımın eşliğinde duygularımızın zirvesinde buluşuyor. Bizi yıpratan bastırılmış duygularımızın özgürlüğünü ilan ediyoruz.

Poseidon’un emriyle sakinleşen denizler ufkun derinliklerine kadar uzanıyor. Samanyolu sanki denize düşmüş, yıldızlar suyun içinde yürüyor gibi. Evren büyük bir canlılık içinde yaşama değer katıyor. Mavinin en etkileyici tonlarıyla Ege sahillerine festival şıklığı getiren otantik suların üstünde, bizi gereksiz yere yanılgılar batağının içine sürükleyen anlamsız önyargılarımızdan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mitolojik tanrı ve tanrıçaların efsaneleriyle özdeşleşmiş bir denizin tarih kokan sularında geçmişin izleriyle tanışmak, heyecanımızı ve merakımızı zirveye taşıyor. Özgür ve hayalperest duygularımızın gölgesinde yaşama daha olgun ve daha anlayışlı bakmayı öğreniyoruz.
İhanet ve yalan kokan bütün karmaşık duyguların esaretinden kurtularak, çılgınca bir sevincin ve saflığın inanılmaz huzurunu yaşıyoruz.