Çin tersaneleri her tür gemi siparişleriyle dolup taşıyor

New York'tan SupChina'ya göre, dizibox izle, Çin'in gemi inşa endüstrisi - özellikle State Shipbuilding Corporation (CSSC) - inşa edilen bir dizi konteyner gemisi, yolcu gemisi, uçak gemisi ve LNG tankeriyle patlama yaşıyor

Çıktı, bir yan kuruluş olan CSSC Offshore & Marine Engineering Company (COMEC) tarafından inşa edilen dünyanın en büyük roll-on/roll-off yolcu gemisini içeriyor ve şu anda deniz denemelerinden geçiyor ve teslimatın Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

13 güvertesi ve 533 misafir odası bulunan bu gemi, 800 araç kapasiteli 10 katlı bir otele eşdeğer.

Çin'in membran tanklı ve 175.000 metreküp (46.2 milyon galon) kapasiteli ilk büyük ölçekli sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tankerleri.

Çin'in Avustralya'dan Çin'e demir cevheri taşımak için kullanılacak ilk 210.000 dwt Newcastle tipi akıllı dökme yük gemisi de yapım aşamasında.

Çin'in ilk 24.000 TEU'su, yeni siparişlerin yılın ilk yarısında 10 milyon dwt tona yükselmesiyle CSSC tersanelerinde de çalışıyor.

Siparişlerin yüzde 90'ından fazlası orta-üst düzey gemi türleri için olup, her biri 209.000 dwt'lik yeni nesil (ve daha temiz) çift yakıtlı (hem LNG hem de geleneksel dizel yakıt kullanan) dökme LNG tankerlerini de içermektedir.

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'na göre, yılın ilk yarısında, ana gemi inşa göstergelerine (tamamlanma oranı, yeni siparişler ve mevcut siparişler) dayanarak, Çin, her üç kategoride de en büyük pazar payını oluşturdu. tonaj.

Haziran ayında, toplam yeni siparişler aylık yüzde 10,7 artışla 4,76 milyon dwt ve tamamlanan gemi inşa hacmi ise aylık yüzde 64,2 artışla 4,22 milyon dwt oldu.

Bu yıl yurt içi gemi tasarım pazarında yüzde 40, küresel pazarda ise yüzde 22 paya sahip olan Şanghay Tersanesi, Haziran ayı sonu itibarıyla, çeşitli gemi türleri için 100'den fazla tasarım siparişi aldı.

Editör: CAHİT İSTİKBAL