Çılgın Türkler Ukrayna'da da iş başında

Türkiye’de adını Türkiye Petrolleri ve Enerji Bakanlığının ortak projesi olan Fatih gemisinin ve aynı projede yer alan diğer offshore gemilerinin Türkiye’ye getirilmesi ve sonrasında işletilmesi ile duyuran Dese Crew Management firması şimdiler de Ukrayna’nın Odessa şehrindeki ofisinde Ukrayna Hükümeti’ne destek için kolları sıvadı.

1 YILLIĞINA KONTRAT İMZALADI

Karadeniz tarafsız sularında çalışacak Ukrayna donanmasına ait 2 geminin personel işletmesi için 1 yıllığına kontrat imzalayan firma savaş gemilerinde çalışacak personelleri mülakat yapmak amacıyla personel departmanına askeri kökenli kaptan ve baş mühendis getirdi.

İŞBİLEN:ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Dese Crew Management yönetim kurulu başkan yardımcısı Çağatay İşbilen ‘’ İki ülke arasındaki askeri ve ticari köprüler son yıllarda inanılmaz bir hızla artmaya devam ediyor.DeseCrew Management olarak biz de bu konuda üstümüze düşeni yapıyor , Türk armatörlerin bir sesi olarak Türk armatörlerin ticari filolarına 18 kişilik ekibimizle Ukrayna’dan en iyi denizcileri göndermek için çalışıyoruz.Bunun yanı sıra yönetim kurulu başkanımız Deniz İşbilen’in Ukrayna ve Azerbaycan denizci akademileri ile yaptığı anlaşma neticesinde 2020 yılı itibari ile Türk denizcilere offshore sertifikası vermeye yetkili tek Türk firma olacağımızı gururla bildirmek isteriz.’’ diye konuştu.

UKRAYNA TARAFI TÜRKLERLE ÇALIŞMAKTAN MEMNUN

Firma, eğitim anlaşması öncesinde Türk Denizcileri Dubai ve Türkiye’de ki offshore gemilerinde istihdam edebilmek amacı ile sertifika ve eğitimler için Ukrayna ve Azerbaycan’a gönderiyordu. Dese Crew Management Ukrayna Ofis Direktörü VitalinaVolodchenko ‘’ Ukrayna vatandaşları olarak kendi ülkemizde Türklerle çalışmaktan mutluyuz gururluyuz. Gerek iş disiplini gerekse iş ahlakı konusunda Türk denizcilik sektöründen öğreneceğimiz çok şey var. Bu sebeple elimizden geldiğince Türk firmalarla çalışmalarımızı güçlendiriyor , firmamızın iş ortağı olan ve ya olmayan her Türk firmaya Ukrayna’nın tüm limanlarında acentalik ve danışmanlık konusunda elimizden geleni yapıyoruz.2020 yılı içerisinde Türkiye ziyaretlerimizi sıklaştıracağız.’’ diye belirtti. Güven , etik değerler , teorik ve teknik bilgiyi markalarının temeli olarak ön gördüklerini belirten İşbilenler ; ‘’Gemide nasıl ki önce güvenlik deniyorsa , bizde önce güven diyoruz.’’ şeklinde konuştu.

DENİZHABER

Editör: TE Bilişim