Çılgın Türk'e Pasifik'te Kötü Süpriz

Yaklaşık 8 aydır Pasifik'te tek başına büyük bir mücadele veren Erden Eruç, yolculuğunda büyük engellerle karşılaşsa da hedefinden vazgeçmiyor. Eruç, şu anda okyanustaki en zorlu sınavlarından birini vermek için uğraşıyor. Yola devam etmesi için gerekli olan oturağı kırılan Eruç, teknedeki aletlerle oturağı tamir ederek yola devam edebilmenin bir yolunu arıyor.

Erden Eruç, yaklaşık 8 aydır Pasifik'te kürek çekiyor. Temmuz ayında kürekle Pasifik geçişi için Kaliforniya'daki Bodega Bay'den denize açılan Eruç, "Altı Zirve" projesi kapsamında geçişini sürdürüyor. Kimi zaman yolunu köpekbalıkları kesiyor, yemeği tükenmeye yüz tutuyor, kimi zaman da kendisini şiddetli bir fırtınanın ya da günler süren sağanak yağmurların ortasında buluyor. Ancak şimdilerde Eruç, bütün bunlardan daha zorlu bir sınavı vermek için uğraşıyor. Kürek çekmesi için gerekli oturağı kırılan Eruç, oturağı tamir ederek yola devam edebilmenin bir yolunu arıyor.

Erden Eruç, başarılı kariyerini hayallerini gerçekleştirmek için bir kenara iterek okyanusa açılan, alışılmışın dışında birisi. Üstelik bu yolculuktaki tek amacı da yalnızca hayallerini gerçekleştirmek değil. "Altı Zirve" projesi kapsamında sosyal fayda üreterek özellikle çocukların daha iyi bir eğitim görmelerini sağlamak için de yolculuğunu sürdürüyor. Eruç, kurucusu olduğu KaslaGit Vakfı'na Türklerden gelecek bağışları İlkokullara Yardım Vakfı'na (iLKYAR-www.ilkyar.org.tr) iletmek istiyor.

Kız çocukları, köy okulları

Bilhassa “Yatılı İl Bölge Okulları”na önem veren İLKYAR, çok sayıda kız çocuğunun okula gitmesini sağlamanın yanında, nitelikli ve sürdürülebilir bir eğitimi de köy okullarına taşımak için gayret sarf ediyor. Eruç'un sık sık, www.KaslaGit.com ve www.around-n-over.org sitelerinden bu yardımı gerçekleştirebilmek için yaptığı çağrıya şimdilerde birçok kişi kulak verdi. Ancak Eruç, sosyal duyarlılıklara sahip daha çok insanın harekete geçmesinin gerekliliğinin altını çizmeye devam ediyor. 

Atlas Okyanusu'nu geçen Eruç, "Altı Zirve" projesi kapsamında yalnızca Pasifik'i ve Hint Okyanusu'nu geçmekle kalmayacak, uğradığı altı kıtanın her birindeki en yüksek zirveye de tırmanacak. 2012'de bitmesi öngörülen projenin Pasifik geçişi sponsoru ise Aktaş Group.

Macera sürüyor

Bu çetin yolculukta Eruç, okyanus ve onun zorluklarıyla başbaşa. Doğanın gücüne karşı mücadele etmek için çabalamasına rağmen, denizin yönlendirmesiyle yolculuğu beklenenden farklı gelişen Eruç, Mayıs ayından itibaren başlayacak olan kasırga mevsimi nedeniyle tedirgin. Yoluna çıkma ihtimali olan kasırgalar yüzünden sürekli olarak güzergahını ve karaya çıkacağı noktayı yeniden değerlendirmek zorunda. Olası bir fırtınanın içinde kalmak onun hayatına mal olabilecek kadar ciddi bir tehlike yaratıyor.

Sağanak yağmurlar ve şiddetli rüzgârların yanı sıra Eruç'u okyanusta bekleyen başka güçlükler de var. Kimi zaman teknesinin peşine takılan 2 metre büyüklüğünde bir köpekbalığı da gözünü Eruç'a dikebiliyor. Kısaca Eruç'un okyanusta bir dakika bile dikkatsiz davranmaması gerekiyor.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim