Van'ın Erciş İlçesi'nde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Van Gölü sahillerinde öğrencilerle birlikte temizlik kampanyası başlatıldı.

Erciş Belediyesi, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ekinliklere Erciş Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, yaklaşık bin 500 öğrenci, öğretmenler ve belediye temizlik personelleri katıldı. Öğrenciler 'Van Gölü kirlenmesin, sahillerimiz temiz kalsın' sloganıyla sahil bandındaki çöpleri toplarken, büyüklerden de çevreyi kirletmemelerini istedi. Erciş Kaymakamı Yaşar da, vatandaşlardan çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını istedi. Öğretmen, öğrenci ve belediyenin temizlik ekibiyle birlikte etkinliğe katıldıklarını belirten Kaymakam Şirin, bu etkinlikle çocuklara çevre bilinci aşıladıklarını söyledi. Vatandaşların Van Gölü'nden daha iyi istifade edebilmesi için 2 yeni projeyi de kısa sürede hayata geçireceklerini belirten Kaymakam Şirin şöyle konuştu:

"Bunlardan birincisi sahil yolu vitrin projemizdir. Doğunun incisi yeşil Erciş'imizi Van Gölü'nün mavisiyle süsleyecek ve ilçemizi bölgede ciddi bir çekim merkezi haline getirecek olan sahil yolu vitrin projemizin teknik, tasarım ve proje aşaması sona erdi. Çok kısa sürede inşallah temel atma aşamasına geçeceğiz. İkinci projemiz ise Ercişli kadınlarımızın yanı başlarında duran Van Gölü'nden doya doya istifade edebilmeleri için hazırladığımız bayanlar plajıdır. Proje ve tasarımı tamamlanmıştır. İlçe sınırları içinde bulunan eski askeri kamp alanına yapacağımız ve şehir merkezinden ücretsiz ulaşım imkanı sunacağımız plajımızın içinde iskele, duşluklar, soyunma kabinleri, kafeterya ve çocuk oyun alanları, piknik alanları ve bolca yeşil alan ile çevre düzenlemesi bulunmaktadır. Bu projenin yapımına da 10-15 gün içinde inşallah başlayacağız. Her şeyin en güzeline layık olan güzel Erciş'imizin güzel insanına her iki projemiz de şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Editör: TE Bilişim