UZMAR Bakanlık Personeline Düzenlediği Eğitimlerini Tamamladı

5312 Sayılı kanun kapsamında petrol ve diğer zararlı maddelerden kaynaklanan deniz kirliliğine hazırlıklı olma ve müdahale bakımından eğitim semineri düzenleme konusunda yetkili olan UZMAR Uzmanlar Denizcilik Tic. ve San. Ltd. Şti.; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Merkez ve 28 kıyı ilindeki Taşra teşkilatlarında görevli personele ve Çevre Bakanlığının davet ettiği T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın  Merkez ve Taşra Teşkilatlarında görevli bazı personelin de bulunduğu toplam 83 kişilik katılımcıya düzenlediği 5 gün süren OPRC ve HNS sertifikasyon eğitimlerini tamamladı.

06/11/2017 pazartesi günü İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin VARAN ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı Murat TURAN tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanlığı'nın Çevre ve Şehircilik Uzmanı Mehmet Tamer ÇOBANOĞLU'nun ülkemizdeki deniz kirliliğine hazırlıklı olma ve müdahale bakımından genel bir bilgilendirme sunumuyla başlayan petrol ve diğer zararlı madde kirliliklerine hazırlıklı olma ve müdahale(OPRC ve HNS)eğitim seminerleri UZMAR Denizcilik Şirketinin acil müdahale seminer eğitmenleri Burhan Tuğrul ERTÜRK ve Fırat FİDAN'ın sunumlarıyla devam etti.

Eğitim seminerlerinin akışı içerisinde; İzmir, Kocaeli ve Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri Yetkilileri tarafından yakın geçmişte bölgelerinde yaşadıkları deniz kirliliklerine ve müdahalelere ilişkin kısa süreli bilgilendirme sunumları yapıldı.

Ayrıca seminerlerin bir gününde teorik eğitimleri destekleyici olarak saha uygulamalı pratik eğitimler de gerçekleştirildi. UZMAR Denizcilik Şirketinin Aliağa Çakmaklı Köyü'nde bulunan Acil Müdahale İstasyonuna getirilen katılımcılarla deniz kirliliğine müdahalede kullanılan ekipman ve donanımlar üzerinde pratikler yapıldı. Aynı zamanda denize bariyer serme ve yağ sıyırıcı olarak bilenen skimmer'ın denize indirilme operasyonları da gerçekleştirilerek katılımcılara anlık canlı bir uygulama sergilendi.   

UZMAR Uzmanlar Denizcilik Tic. ve San. Ltd. Şti'nin T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı  Merkez ve Taşra Teşkilatlarındaki görevli toplam 83 kişilik katılımcıya yönelik düzenlediği OPRC-HNS eğitim seminerleri 10 kasım 2017 cuma günü sona erdi. 

Denizlerdeki emniyete öncelik veren anlayışı ile başarılı bir şekilde uzun yıllardır yürütmekte olduğu kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin yanında Kocaeli serbest bölgede kurduğu tersane ile kaliteyi ön planda tutarak dünya markası haline gelen UZMAR, 2010 yılından beri sürdürmekte olduğu deniz kirliliğine acil müdahale hizmetlerinde de sektörün memnuniyeti ve takdirleriyle karşılanıyor.  

   

  

Editör: TE Bilişim