UZMAR ACT Kutup bölgesi keşiflerine başlıyor

Daha temiz, dahe yeşil, mamksimum çevre korumacı çözümlerle gemi inşa eden ve liman hizmetleri veren UZMAR, Kanada’nın ilk IMO TIER III römorkörünü inşa ederek, karbon salınımı konusunda ortaya koyduğu çevreci politikalarını tüm dünyayla paylaşmak amacıyla, sizleri anlamlı bir yolculuğa tanık olmaya davet ediyor! Kısa bir süre önce adımları atılan UZMAR ACT (UZMAR İklim Aksiyon Takımı - Action Climate Team), 10.01.2020 itibari ile Kutup bölgesinde keşiflerine başlıyor.

UZMAR ACT, aşağıdaki aktiviteleri gerçekleştirerek bizleri Grönland’ın büyülü güzelliklerinde bir yolculuğa çıkaracak;

Buzul Tırmanışı

Kızak ve köpeklerle buzul vadisi geçişi

Buzul Denizini kanoyla keşif

Buzul Dalışı

UZMAR Bayrağı Buzul Zirvesinde

UZMAR ACT ekibi buzul dalışı sırasında UZMAR flaması açacak ve buzul tırmanışı esnasında taşıdıkları UZMAR bayrağını buzul zirvesine dikecek. Kutup Bölgesinin kadim Inuit uygarlığının günümüz temsilcilerinin yaşadığı Inuit köyünde, yerli halk ile iklim değişikliğinin hayatlarına olan etkisi hakkında görüşmelere yapacak olan ekip bizleri Grönland ve Arktik bölgesinde yaşananlar hakkında bilgilendirecek.

“UZMAR ACT” kuzey kutbunda İLK TÜRK DALIŞ EKİBİ! Daha temiz, daha yeşil, maksimum çevre korumacı çözümlerle üretim yapma ve hizmet verme ilkesiyle tanınan UZMAR, düşük karbon salınımı konusunda ortaya koyduğu çevreci politikalarını tüm dünyayla paylaşmak amacıyla UZMAR ACT ’i (İklim Aksiyon Ekibi) hayata geçiriyor.

UZMAR ACT, “Dünyayı korumak bizim elimizde”

UZMAR ACT, “Dünyayı korumak bizim elimizde” mottosuyla, yolculukları boyunca bizlere “HARAKETE GEÇ, GEZEGENİNİ KURTAR!” diyecek. UZMAR ACT, buzul dalışı sırasında UZMAR flaması ile Türk Bayrağı açacak ve buzul tırmanışı esnasında taşıdıkları UZMAR bayrağını zirveye dikecek. Antartika’nın kadim Inuit uygarlığının günümüz temsilcilerinin yaşadığı Inuit köyünde yerli halk ile iklim değişikliğinin hayatlarına olan etkisi hakkında görüşmeler yapacak olan ekip bizleri Grönland ve Kuzey Kutup bölgesinde yaşananlar hakkında bilgilendirecek.

Kış mevsiminde buzul dalışı yapacak

UZMAR ACT ekibi bölgede kış mevsiminde buzul dalışı yapacak ilk Türk ekip olmakla birlikte, ortalama sıcaklığım -45 derecelere düştüğü Grönland’ın kuzeyinde gerçekleştirecekleri zorlu aktivitelerle kuzey kutbunun küresel ısınma sonucunda uğradığı değişikliği gözlemleyecek. Yerel halkın rehberliğinde, köpeklerin çektiği kızaklarla zorlu kış koşullarının yaşandığı buzul vadilerini geçecek ve çevre gözlemlerinde bulunacak olan UZMAR ACT, bizlere bölgenin dünü ve bugünü hakkında bilgiler aktaracak.

UZMAR ACT ekibine, 09.01.2020 tarihinde başladıkları ve 22.01.2010 tarihinde bitmesi planlanan bu zorlu ve anlamlı yolculukta  yi şanslar diliyoruz.

UZMAR ACT hakkında daha fazla bilgi almak, ekspedisyon programını incelemek ve yolculuk sırasında yapılacak güncellemeleri takip etmek için www.uzmaract.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

UZMAR ACT ekibi

Ebru Caymaz

2 Aralık1985 tarihinde İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra Harp Akademileri Komutanlığı bünyesindeki SAREN’de Savunma Kaynakları Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon programında doktorasını tamamlayan Caymaz, aynı zamanda İstanbul’da bir vakıf üniversitesinde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Lisans öğrenimi esnasında yaz dönemlerinde macera kampında grup lideri olarak çalışmaya başlayan ve bu dönemde ekstrem sporlarla tanışan Caymaz; 2007’den bu yana dağcılık, mağaracılık, scuba diving, rafting, orienteering ve arama kurtarma alanında pek çok ulusal ve uluslararası eğitim ve faaliyete katılmıştır.

2009 – 2019 yılları arasında AKUT Arama Kurtarma Derneği Dış İlişkiler Birim Sorumlusu olan, 2018’den beri AKUT Vakfı Yönetim Kurulu’nda görev yapan Caymaz’ın çeşitli spor dallarında ödül ve madalyaları bulunmaktadır.

Engin Hınçer

27 Haziran 1982 İzmir doğumlu. Sakarya Üniversitesi elektrik bölümü mezunu. Çocukluğundan beri doğayla içi içe yaşayan ve her zaman doğa sporlarına ilgi duyan Engin, 2004 yılında askerlik görevini yaptığı esnada dalışla tanıştı. İlk olarak sanayi dalgıçlığı eğitimini tamamladı ve askerlikten sonra sportif dalış alanında kendini geliştirip eğitmenliklerini ve uzmanlıklarını aldı.

Aynı zamanda bisiklet, deniz kayağı, yürüyüş, rafting, kampçılık, kanyon geçişleri alanlarında da kendini geliştirdikten sonra yurt içi ve yurt dışında profesyonel olarak doğa sporları rehberliği yapmaya başladı.

Sosyal Medya Hesapları:

Instagram: @uzmaract Facebook: @uzmarshipyard YouTube: @uzmarshipyard Linkedin: @uzmar

Editör: TE Bilişim