TURMEPA’nın simgesi haline gelen atık toplama tekneleri Haziran ayında yine vira dedi! Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl tekne tatiline artan talep sonucunda yoğun bir sezon geçiren TURMEPA, bu yıl da aynı başarıya ulaşmayı hedefliyor. Yaklaşık 20 yıldır maviyi korumak amacıyla atık alım hizmeti veren TURMEPA tekneleri bu yıl da Çeşme, Marmaris, Hisarönü ve Göcek koylarında, Sıfır Atık Mavi hedefiyle cennet koylarımızı koruması altına alıyor. Sezonun kasım ayına kadar sürmesi planlanıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da denizler TURMEPA’ya emanet! Altı adet atık toplama teknesi ile Çeşme, Marmaris, Hisarönü ve Göcek Koyları’nda hizmet verecek olan TURMEPA tekneleri başarılı bir sezon geçirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle tekne tatiline artan talep sonucunda yoğun bir sezon geçiren TURMEPA, bu yıl da ihtiyacı sorunsuz şekilde karşılamayı hedefliyor. Haziran ayında başlayan sezon boyunca; TURMEPA I ve DTO Fethiye tekneleri Göcek’te, TURMEPA II Çeşme’de, TURMEPA D-Marin ve DenizTemiz 3 Marmaris Hisarönü Körfezi’nde, DenizTemiz 4 ise Marmaris’te kasım ayına kadar faaliyetlerini sürdürecek.

Geçtiğimiz yıl 4.715 tekneden 2.527.830 litre gri ve siyah su toplayarak 20 milyon litre deniz suyunun temiz kalmasını sağlayan TURMEPA filosu, bu sezon da berrak maviliklerin geleceğe aktarılması için hizmet verecek. TURMEPA teknelerine haftanın 6 günü (Salı günleri hariç) 09.00-17.00 saatleri arasında 0850 460 67 67 numaralı Mavi Hat’tan ulaşmak mümkün.

Maviye duyarlı sponsorların desteği sürüyor

TURMEPA atık toplama filosu denize duyarlı sponsorlarının desteğiyle 26 yılda 40 milyon litreyi aşkın sıvı atık topladı, 3 milyon kilogram katı atığın denizlere karışmasını önledi.

Editör: TE Bilişim