TURMEPA Sıfır Atık Mavi Seferberliğini eğitim kurumlarında yaygınlaştırıyor

Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm eğitimi alan MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsü öğrencileri, daha mavi bir gelecek için “Sıfır Atık Mavi Sözü” verdi!

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, Türkiye genelindeki okullarda verdiği SIFIR ATIK eğitimleri ile 2019 yılı başından itibaren 29 bin kişiye ulaştı. Bu kapsamında eğitim alan MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsü, TURMEPA yetkilileri ile birlikte kıyı temizleme etkinliği yaparak öğrencilerin farkındalığını artırmayı amaçladı. Etkinlikte 35 kg atık toplayan öğrenciler, bu atıkları kendi kaynaklarında geri dönüştürülmek üzere ayırdı. Geri dönüşüm ve Sıfır Atık’ın önemine dikkat çekmek isteyen öğrenciler etkinlik esnasında “Sıfır Atık Mavi Sözü” verdi.

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA eğitmenleri, 15 Mayıs’ta Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm eğitimleri kapsamında MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsünde 54 ortaokul öğrencisine İngilizce dilinde eğitim verdi. Denizlerin ve su kaynaklarının korunmasına yönelik eğitimler ile bireysel sorumlulukların, geri dönüşüm ve Sıfır Atık felsefesinin günlük hayata entegre edilmesi amaçlanıyor.

http://www.mef.k12.tr/cevre-temizligi-ve-suyun-yasamimizdaki-onemi/

Eğitimlerde anlatılan konuların pekiştirilmesi ve öğrencilerin farkındalığının artırılması amacıyla, 14 Haziran Cuma günü saat 09.00 – 13.00 saatleri arasında Beylikdüzü Gürpınar sahilinde bir kıyı temizleme etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında sahilden 35 kg atık toplayan öğrenciler ve TURMEPA yetkilileri, toplanan atıkları ayrıştırarak ilgili belediyenin geri dönüşüm araçlarına aktarılmasını sağladı. Öğrenciler etkinlik sonunda denizlerin ve su kaynaklarının korunması için hep birlikte Sıfır Atık Mavi Sözü verdi.

Etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve İSTAÇ ekipleri de destek verdi.

TURMEPA Hakkında

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında Rahmi M. Koç'un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ile birlikte kuruldu. 2000 yılında Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etti. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı TURMEPA, 24 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline geldi.

25 yılda TURMEPA

TURMEPA eğitimleri 18 milyon öğrenciye sunuldu;

8 milyon 300 bin öğrenciye çevre dersleri verilerek denizlerimiz sevdirildi;

16 bin eğitimci yetiştirildi;

Gönüllü sayımız 7 bin 500’e ulaştı;

36 milyon litre sıvı atık toplandı;

Editör: TE Bilişim