TURMEPA I teknesnin topladığı ve 3.400 kişinin günlük ürettiği atık suya eşdeğer miktara denk gelen bu atıkların toplanması ile yaklaşık 5 milyon litre deniz suyu temiz kaldı. 

TURMEPA’nın atık toplama teknesi yaz sezonunda bir haftada 25 bin 520 deniz aracının görülebildiği Göcek koylarında aralıksız hizmet veriyor. TURMEPA ve Sanko Enerjinin sürdürdüğü denizi kirlilikten koruma çalışmaları doğrultusunda verilen atık toplama hizmeti ekolojik açıdan önemli olan bölgelerin korunmasına ve balık popülasyonun yeniden inşasına katkı sağlıyor.

TURMEPA I teknesiyle, yat ve turistik teknelerden toplanan atık suyun deniz ortamına karışması engellenerek deniz canlarına sağlıklı bir yaşam alanı için katkı sağlanırken deniz habitatının bozulması önleniyor.  TURMEPA tekneleri, atık suları kaynağından alıp nitelikli arıtma işlemlerine tabi tutulmasını sağlayarak, kirli suların doğaya karışmasının önüne geçiyor. Atık suların nitelikli olarak arıtılmaması birçok salgın hastalığa sebebiyet verebiliyor. Ayrıca, arıtılan atık sular; park ve bahçe sulama, sokak temizliği gibi alanlarda toplum yararı için kullanılabiliyor.

TURMEPA atık alım tekneleri yerinde hizmet verdiği için yat ve teknelerin arıtma tesislerine gitmelerine gerek kalmıyor. Böylece, her bir tekne veya yatın atık suları arıtmak amacıyla tesislere giderken oluşturacağı trafiğin ve harcayacağı yakıt nedeniyle oluşacak karbon salınımının önüne geçiliyor.

Editör: TE Bilişim