TURMEPA Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi,8 yılda 11 bin 400 çocuğa deniz sevgisi ve çevre bilinci aşıladı

TURMEPA’nın 2011 yılından bu yana sürdürdüğü Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi’nin 8’incisi, Clariant Türkiye ana sponsorluğunda ve Canbaz Denizcilik / Io’s desteğiyle hayata geçirildi. 2018 yaz ve sonbahar döneminde 1.432 öğrenci ve öğretmeni ağırlayan sergi, açıldığı tarihten bugüne dek toplam 11.400 öğrencinin bilinçlenmesine katkı sağladı.

Her yaz farklı bir temayla yüzlerce öğrencinin ilgi odağı haline gelen TURMEPA Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi, sekizinci yılında “Suyun Yolculuğu” temasıyla ziyaretçilerini ağırladı. Sergi ve atölye kapsamında bu yaz çocuklar, “su döngüsü”, “dünyadaki su kaynakları”, “suyun önemi” ve “su kirliliği” konularında bilgilendirildi. Bu yıl yoğun talep üzerine Kasım ayına dek açık kalan sergi, Nielsen, Ataşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi, Mercedes-Benz Türkiye, TEGV gibi kurum ve okulların öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 1432 kişiye ev sahipliği yaptı.

Sergi ve atölye çalışmaları çerçevesinde öğrenciler, aldıkları eğitim sonrasında dernek bahçesinde bulunan etkileşimli panoda ikonları tamamlayarak kirli su ve temiz su arasındaki farkları irdeledi. Oyunlar eşliğinde eğlenerek öğrenmenin tadını çıkaran ve aldıkları bilgileri pekiştirme fırsatı bulan minikler ayrıca atölyede suyla ilgili bireysel sorumluluklarını da öğrenmiş oldu.

Sergi sonunda çocuklar, hem Türkiye’nin ilk Sualtı Atık Sergisi’ni ziyaret ederek denizden çıkan nesneleri inceleme imkanı buluyor hem de bu sayede deniz temizliğinin önemini daha iyi kavramış oluyor.

Sergi, TURMEPA’nın farklı yıllarda deniz dibi temizliği etkinliklerinde denizden çıkardığı atıklardan oluşuyor. Sergide yer alan ve öğrenim malzemesine dönüştürülen atıklardan bazıları ise şöyle; elektronik eşyalar, mutfak araç gereçleri, cam şişeler, plastikler…

8. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi Clariant Türkiye ana sponsorluğunda, Canbaz Denizcilik ve Io’s desteğiyle hayata geçirildi.

Editör: TE Bilişim