TÜRKİYE'NİN İLKLERİNDEN "DENİZ KİRLİLİĞİ TATBİKATI"

Kılavuzluk&Römorkörcülük hizmetlerinde Türkiye'nin ilk özel sektör kuruluşu olan UZMAR Denizcilik; Türkiye'nin ilk yüzer LNG Terminali olan ETKİ Liman Aliağa LNG Terminali'nde deniz kirliliğine acil müdahale tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikat senaryosuna göre oluşan kirlilik, ETKİ Liman yetkililerince tespit edilerek ilgili resmi kurumlara ve mevzuat kapsamında yetkilendirilmiş lisanslı kuruluş olan UZMAR'a bildirim ve ihbarlar yapıldı. Akabinde UZMAR'a ait "Oil Recovery Ship" klaslı römorkör ve botlar kullanılarak bariyer serme işlemlerine başlandı.

Eş zamanlı olarak ETKİ Liman Terminali kendi bünyesinde bulunan ekipman ve donanımı, eğitimli personeli ile birlikte kullanıma hazır hale getirdi. UZMAR tarafından bariyerin denize serilmesiyle kontrol altına alınan senaryo kirlilik, skimmer (sıyırıcılar) vasıtasıyla depolama tanklarına alındı ve müdahale operasyonları sonucu toplanan atıklar lisanslı atık alım tesislerine gönderildi. Sektörlerinde öncü kuruluşlar olan UZMAR ve ETKİ Liman arasındaki üst düzey iletişim, koordinasyon ve iş birliği ile tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

Editör: TE Bilişim