9 günlük Kurban Bayramı tatili bitti, geriye tatilcilerin çöpleri kaldı. Muğla ve Kuşadası’nda tonlarca çöp gönüllüler tarafından toplandı.

Tatilcilerin tatil beldelerinde yol açtığı tonlarca çöp için, gönüllü gruplar ile belediyeler seferber oldu. Kurban Bayramı’nda 10 milyona yakın yerli turisti ağırlayan Muğla’da sahiller dolarken, birçok turist mavi yolculuğu tercih etti. Mavi yolculukta yaşanan yoğunluk nedeniyle denizlerin kirlenmemesi için bayramda mesai yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, deniz ve kıyılardaki kirliliği önlemek için teknelerin atık su, sintine, atık yağ ve çöplerini topladı. 6 tekne ve 2 atık alım tesisiyle hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bayram tatili sürecinde Göcek’te 130, Akyaka’da da 61 ayrı tekneden 90 ton atık su, 128 ton çöp, 60 litre de sintine toplayarak bertaraf etmek için atık kabul tesisine taşıdı.

Muğla’nın Ula ilçesinin sakin şehir unvanlı mahallesi Akyaka’da, tatilcilerin geride bıraktığı çöpler, gönüllülerin oluşturduğu ‘Kör Olası Çöpçüler Grubu tarafından toplandı. Günboyu toplam 2 ton çöp toplayan grup, herkesi çevreye karşı duyarlı olmaya davet etti.


 
Çöp ve ambalaj atıkları
 

Aydın’ın Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca, 3 bin 710 ton evsel atık ve 141 ton ambalaj atığı topladığı açıklandı. Kuşadası, 9 günlük bayram tatilinde 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırladı. İlçede, temizlik ve hijyeni sağlamak amacıyla belediye ekipleri aralıksız çalıştı. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Güzelçamlı Milli Parkı bölgesinden başlayarak, Kuştur sınırları sonuna kadar 23 mahallede 24 saat esasına göre 3 vardiya halinde çalışan 186 personel, 9 gün boyunca 3 bin 710 ton evsel atık, 141 ton ambalaj atığı topladı. 21 çöp toplama aracı, 3 açık kasa damperli kamyon, 3 vakumlu yol süpürme aracı ve 2 arazöz ile kesintisiz çalışan ekipler, 500 konteyneri de yıkadı.


 
Bozcaada temizlendi
 

Öte yandan 9 günlük kurban bayramının ardından, Bozcaada Belediyesi’nin, “Koylarımıza, çamlıklarımıza, sokaklarımıza ‘geçmiş olsun’a gidiyoruz” sloganıyla başlattığı temizlik seferberliğinde 6 traktör çöp toplandı. Toplanan çöpler ilçe merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda çevre kirliliğine dikkat çekmek için sergilendi.

Editör: TE Bilişim