Riva Deresi’nde katliam var: Ağaçlar çürüdü, canlılar ölüyor!

Riva Deresi’nin içler acısı durumu, görenleri hem üzüyor hem de hayrete düşürüyor. Riva deresinin rengi fabrika atıklarından dolayı gri-siyah arası korkunç bir renge bürünmüş durumda.

Normalde kahverengi tonlarında olan derenin rengi kimyasallarla birlikte bu hale geldi. Tek etken de bu değil, kapasitesinin çok üstünde (başka ilçelerin de eklenmesi sonucu) lağım suyunun dereye akıtılmasıyla birlikte derenin kokusu dayanılmaz bir hal almış durumda.

Vatandaşlar sitem ediyor fakat seslerini duyan yok.

Beykoz Aktüel Haber’e konuşan doğaseverler tehlikeye dikkat çekerek, ‘’Hem tarım yaparken bu suyu kullanan köy halkının sağlığı tehlike altında, hem de bu derede yaşayan yüzlerce çeşit canlı türünün/habitatının yok olması söz konusu’’ ifadelerini kullandılar.

Doğaseverler, ‘’Canlıların çoğu maalesef şimdiden yok olmuş durumda, öyle ki dere kenarındaki ağaçlar günden güne çürüyüp dereye düşüyor. Eskiden balıkların olduğu, ördeklerin yüzebildiği, kurbağa ve kaplumbağaların bulunduğu, sandallarla gezdiğimiz deremiz işte bu halde! Yanına yaklaşılmıyor. Biz şikayette bulunduk fakat bir kaç kişinin şikayetiyle olacak gibi değil. Birlikten kuvvet doğar. Destek verin, deremizi kurtaralım. Riva Deresi’ni bu pisliğe mahkum etmeyelim’’ dedi.

Bozhane Muhtarı Evren Önal: Ahirette ellerimiz yakalarında olacak! 

Beykoz Aktüel Haber’e konuşan Bozhane Muhtarı Evren Önal konuyu yetkililere aktardıklarını fakat sonuç alamadıklarını belirtti. Muhtar Evren Önal, “Riva Deresi’nde hayvanlar ve bitkiler ölüyor. Derenin mevcut hali insan sağlığını tehdit ediyor. Geleceğimiz artık tehdit altında. Elimizden gelen herşeyi yaptık fakat sonuç alamadık. Hem bire bir olarak hem de yazılı şekilde resmi kurumlarla iletişimde bulunduk maalesef ki duyarsız kalındı” dedi.

Her geçen gün daha kötü durumda olduklarını belirten Muhtar Evren Önal, “Bizim elimizden artık birşey gelmiyor, sessiz kalanların, ilgisiz kalanların ahirette ellerimiz yakasında olacaktır demekten başka hiçbir şey geliyor” dedi.

Editör: TE Bilişim