Zonguldak’ta amatör balıkçıların balık avladığı derede kancaya takılan martı can çekişerek öldü. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise martının ölüsünün ekiplerce alınmasını istedi.

Olay kent merkezindeki Valilik binasının arka caddesinde meydana geldi. İddialara göre Üzülmez Deresi’nin deniz ile birleştiği bölümde balık avlayan amatör balıkçılardan birinin kancasına takılan martı kurtarılmayı bekledi. Derenin üzerinden geçen kabloya takılan çaparanın ucunda çırpınan martı güzergahı kullanan vatandaşların gözü önünde öldü. Kurtarılmayı beklemesine rağmen ölüme terk edilen martının cansız bedeni yaklaşık üç gündür derenin üzerinde bekliyor.

Vatandaşların sıklıkla tercih ettiği Liman Caddesi güzergahındaki manzara ise görenleri hayrete düşürüyor. Esnaflık yapan Ahmet Kalaycıoğlu, "İki üç gün önce balık tutan kişilerin kancasına takılıp asılı kalmış. Ben iki üç gündür burada olduğunu görüyorum. Şu anda ölmüş. Belediye aslında bunu buradan kaldırabilirdi. Sanırım belediye henüz farkında değil. En kısa zamanda kaldırılırsa iyi olur. Çocukların da gördüğü bir şey. O da sonuçta bir candı. Bir an önce kaldırılırsa iyi olur. Gelen geçen herkes görüyor. Kurtarmak için elden bir şey gelmiyor" diye konuştu.
Kaynak: iha