Milli yüzücüden deniz temizliği seferberliği

Açık deniz etkinliklerindeki başarısıyla adını dünyada duyuran Türk yüzücü Emre Erdoğan ve arkadaşları, yüzme antrenmanlarını yaptıkları bölgelerde denizleri temizliyor. Erdoğan ve ekibinin Urla Demircili Koyu’ndaki deniz dibi ve kıyı temizliğine Teos Marina bot, gemici ve dalgıçla destek verdi.

Cebelitarık Boğazı'nı 4 saat 40 dakikada, Manş Denizi'ni ise 9 saat 35 dakikada geçen ve her iki uzun mesafeyi tamamlayan ilk Türk unvanını kazanan Emre Erdoğan,  Pasifik Okyanusu'nda bulunan Santa Catalina Adası'ndan Los Angeles arasındaki 35 kilometrelik parkuru 9 saat 51 dakikada yüzmüştü.

İzmir Karşıyakalı yüzücü Emre Erdoğan, arkadaşları milli açıksu yüzücüsü Bengisu Avcı, mili yelkenci Efe Kuyumcu ve Seferihisar Sığacık’ta faaliyet gösteren Mavi Bayrak’lı yat limanı Teos Marina’nın da bot, gemici ve dalgıç desteği ile 5 Kasım Pazar sabahı saat 10.00'da Demircili Koyu'nda deniz dibi ve kıyı temizliği yaptı.

Wet suit ve dalma tecrübesi olan herkesi denizleri temizlemeye çağıran Erdoğan, “Denizlerdeki kirliliği azaltmayı hedefledik. Kış boyunca temizlik çalışması yapacağız. Denizi temizlemeye dalabilen herkesi davet ediyoruz. Temiz bir deniz için herkesin mücadele etmesi gerekli. Teos Marina’ya çevre duyarlılığı ve desteği için teşekkür ediyorum. Çöplerin denize atılmaması konusunda farkındalık yaratılmalı” diye konuştu.

Yaklaşık 90 dakika süren temizlikte, deniz dibinden 3 otomobil lastiği, meşrubat kutuları, şişeler ve su boruları çıkarıldı. Soğuk, kış dinlemeden Emre Erdoğan yıl boyunca denizleri temizlemeye devam edeceğini açıkladı. 

Editör: TE Bilişim