Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizm Projesi 2017 faaliyetleri kamuoyuna sunuldu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi. Seyahat Vakfı (The Travel Foundation), D Marin Göcek ve Deniz Temiz Derneği Fethiye Şubesi ortaklığıyla başlayan ve Fethiye Belediyesinin da katılımı ile güç kazanan Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizm Projesi 2017 sezon faaliyetleri kamuoyuna aktarıldı.

Henüz görevine yeni başlayan Fethiye Kaymakamı Sayın Muzaffer ŞAHİNER'in de katılımıyla yapılan gerçekleşen toplantıda bazı kategorilerde Çevre Ödülleri de verildi.

Yat Butik Otel'de yapılan toplantıya Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'in yansıra İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban ARIKAN ve Şube Müdürü Bülent TELLİ, Seyahat Vakfı (the Travel Foundation)'dan Şemsi TOPRAK ve Vicky ERDOĞAN, D Marin Göcek Marina Müdürü Onur UGAN, Deniz Temiz Derneği Fethiye Şubesinden Ersin ÖZER ve Songül TURAN ile Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Mahmut BAYRAKDAR da katıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban ARIKAN'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından projenin ortaklarını tek tek tanıttı.

Kürsüye gelen ortaklık temsilcileri amaçlarını ve niçin bu projede yer aldıklarını ifade eden konuşma yaptı.

D Marin Göcek Marina Müdürü Onur UGAN, yaptığı konuşmada, kurumsal olarak hep bu tür proje ve etkinliklerin içinde yer aldıklarını, temiz bir deniz, temiz bir çevre olmazsa deniz turizminin de olamayacağını ifade ederek, denizi kullanan herkesi daha bilinçli olmaya, denizlerimize ve çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet etti.

Deniz Temiz Derneği Fethiye Şubesinden Ersin ÖZER ve Songül TURAN bu ortaklıkta hem kurumsal hem de bireysel olarak yer almaktan gurur duyduklarını, sürdürülebilir bir deniz turizmi için temiz bir çevreye, temiz bir denize ihtiyaç duyulduğunun aşikâr olduğunu belirterek, bu projeye destek veren herkese teşekkür ettiler.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Mahmut BAYRAKDAR ise böyle bir projeye ortak olmalarının aslında Belediye olarak kamusal sorumluluklarının doğal bir gereği olduğunu ifade ederek, Belediyenin çevre koruma ve kontrol faaliyetlerine destek veren tüm kurumlara, bireylere ve oluşumlara teşekkür etti.

Son olarak kürsüye gelen Seyahat Vakfı (the Travel Foundation)'dan Şemsi TOPRAK ve Vicky ERDOĞAN, vakıflarının amaçlarından kısaca bahsederek, sürdürülebilir bir deniz turizmi için yapılacak her faaliyetin içinde yer aldıklarını belirterek, bu projeye destek veren herkese teşekkür ettiler.

Seyahat Vakfı (the Travel Foundation)'dan Şemsi TOPRAK konuşmasının ardından proje faaliyet raporuna ilişkin bir de sunum yaptı.

Daha sonra sahneye davet edilen Fethiye Kaymakamı Sayın Muzaffer ŞAHİNER'in 2017 yılı değerlendirmesinde Mavi Dalga Proje Ortaklarınca Çevre ödülüne layık görülenlere Plaketlerini verdi.

Üyelerden talep edilen bilgiler ve Fethiye Belediyesi resmi kayıtlarına ve teknelerin yolcu kapasitesine göre yapılan değerlendirmeye göre ödül alan tekneler şunlardır:

En çok bitkisel atık yağ veren günübirlik gezi teknesi; Sunkissed

En çok bitkisel atık yağ veren charter teknesi; Admiral Yatçılık

Çevre duyarlılığı konusunda en dikkate değer farkındalık yaratan tekne; Grand Barış

Son olarak Fethiye kıyılarında yaptığı farkındalık yaratmaya yönelik örnek temizlik faaliyetlerinden dolayı Mavi Dalga Proje Ortaklarınca Özel Çevre ödülüne layık görülen İngiliz Vatandaşı Mick SCARSBROOK ödül plaketini Fethiye Kaymakamı Muzaffer ŞAHİNER'in elinden aldı.

Daha önce de ödül aldığını ancak bu ödülün onun için büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu belirten Mick SCARSBROOK kendisini bu ödüle layık gören herkese teşekkür etti.

Ödül alanların toplu resim çektirmesinin ardından verilen ikramlarla son bulan ödül töreninin geleneksel hale gelerek her yıl sezon sonunda tekrarlanması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim