Doğu Karadeniz bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden birisi olma yolunda hızla ilerleyen Limni Gölü Tabiat Parkı’nda aydınlatma çalışması yapıldı ve göl ışıl ışıl oldu.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırları içerisinde bulunan tabiat parkı hem Gümüşhane hem de Trabzon’dan yaklaşık 45 dakikada ulaşımın sağlanabilmesiyle dikkat çekiyor. Denizden 2 bin 24 metre yüksekteki tesise hem Zigana dağı geçidinden hem de Zigana köyünden ulaşımı sağlayan yolun beton yol yapılmasının ardından ziyaretçi sayısı rekor seviyeye ulaşırken, gündüz ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunan bölgede Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ışıklandırma çalışması yapıldı.

Ormanın içerisinde, muhteşem doğal güzelliklere sahip tabiat parkında hem tesis hem de gölün etrafında yapılan ışıklandırma çalışmaları ziyaretçilerden, özellikle de fotoğrafçılardan tam not aldı.

Sezonun son günlerinin yaşandığı tesislerde aydınlatma çalışmasının ardından vatandaşlar hava karardıktan sonra muhteşem yansıma manzaraları izleme fırsatı yakalarken, bölgeye gelen çok sayıda fotoğrafçı ise defalarca deklanşöre basıyor.

Bu yıl Nisan ayında kar olmasına rağmen sezonu açtıklarını ifade eden işletmecilerden Abdullah Eroğlu, yol yapıldıktan sonra bölgeye olan talebin en üst seviyeye çıktığını söyledi.

Aydınlatma çalışmasının ardından eskiden hava karardığında kapattıkları tesiste artık 22.00’a kadar hizmet verdiklerini kaydeden Eroğlu, konaklama hizmetinin sunulmasının ardından aydınlatmanın yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Ziyaretçilerin hafta içleri çok büyük bir oranının Arap turistlerden, hafta sonları da yerli turistlerden oluştuğunu ifade eden Eroğlu, tabiat parkında barınma imkanının yanında kır kahvaltısı, dünyanın en lezzetli işlenmemiş eti olarak bilinen Zigana dağının kuzu etinin, kuymağın yenilebildiği tesislerin çevresindeki yaylalar ve doğal maden suları ile çok sayıda imkan sunulduğunu söyledi.

Bölgede yapılan çalışmalar için Vali Okay Memiş’e, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş’a özel olarak teşekkür eden Eroğlu, mevcut halde 40 yatak kapasiteli konaklama imkanı sunulan, çocuklar için 4 ayrı oyun grubunun bulunduğu tabiat parkına tüm doğaseverleri davet etti.

Kaynak: iha