İklim değişikliği için ortak mücadele kararı aldılar

Panama Kanalı ve Birleşmiş Milletler (BM) sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği ile mücadele çabalarına katılmak için işbirliği anlaşması imzaladı.

Anlaşma, tecrübe ve bilgi paylaşımını, ortak ilgi alanlarındaki programların ve araştırmaların geliştirilmesini ve her iki kurumda insan kaynakları eğitimini içeriyor.

Panama Kanalı İdaresi, iklim değişikliğinden kaynaklanan yağış modellerinin bozulmasının, enerji üretirken ve okyanuslar arası çalışmayı mümkün kılarken, iki milyondan fazla insanı barındıran, kanalın su havzasındaki su seviyelerine yönelik başlıca tehditlerden biri olduğunu açıkladı.

Latin Amerika ve Karayipler'de Birleşmiş Milletler Çevre Bölgesi'nden Leo Heileman, “Çevreyi korumak ve okyanuslar arası yol için su teminini sağlayan iklim değişikliği azaltma ve adaptasyon programlarını teşvik etmek için yakından çalışacağız” dedi.

Panama Kanalı'nın yöneticisi Jorge L. Quijano, Panama Kanalı'nın, su yolu çalışmaları üzerindeki etkilerini en aza indirerek ve doğal kaynakların suya ağırlık vererek rasyonel ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını sağlayarak, en iyi çevresel uygulamalara uygun bir politika sürdürdüğünü belirtti.

Düzenleme, diğerlerinin yanı sıra, çevresel ekonomik teşviklerin yaratılması ve yönetimi, entegre su havzası yönetimi, su mevcudiyeti, hava kalitesi, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve elektrikli mobilite gibi alanlarda her iki kuruluş arasındaki işbirliği çabalarını içermektedir.

Editör: TE Bilişim