Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Karaburun halkının yanında olduklarını belirterek, “Çevre katliamları, geleceğimizi tehdit ediyor” dedi.

Karaburun, kapasite arttırımına giden Balık Çiftliklerine karşı eylemde…

Küçükbahçe Köyü Mevkii’ndeki balık çiftliklerinin kapasitesini artarak, Karaburun merkezden Kaynarpınar'a kadar olan deniz alanına taşınacak olması, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve halkta tepki uyandırdı. 
Konuyu yakından takip ettiğini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Karaburun binlerce yıllık bir birikime sahip, nadir ekosistemi olan, koruma altında olan türleri barındıran eşsiz yörelerden birisidir” dedi. 
Başkan Demirağ, “Genişletilmesi planlanan balık çiftliklerinde kullanılacak, antibiyotik, parazit ilaçları, yem artıkları, ölü balıklar, mazot, sintine atıklarının yaratacağı çevresel ve görsel kirliliğin denizleri ne hale getireceğini çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin de imzaladığı uluslararası sözleşmelerle korunan Akdeniz Foku’nun üreme ve yaşam alanlarından biri olan Karaburun kıyılarında balık çiftliği kafeslerinin kurulması, Akdeniz Foku’na yönelik ölümcül bir tehdit oluşturacaktır. Temiz ve yaşanabilir bir çevreyi yarınlara bırakma sorumluğumuz olduğunu hatırlatır, tüm bunların ışığında biz Foçalılar Karaburun’da meydana gelecek çevre katliamına karşı olduğumuzu bildiririz. Karaburun halkının haklı eylemlerini destekliyoruz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim