Singapur merkezli Pacific Carriers Limited (PCL), Gemilerden Kaynaklanan Kirliliği Önleme Yasası'nı ihlal ettiği ve 2003 inşa dökme yük gemisi Pac Antares'teki çevre için tehlikeli bir durumu ABD Sahil Güvenlik'e kasıtlı olarak bildirmediği için ABD mahkemelerince cezaya çarptırıldı.

PCL toplam sekiz ağır suçu kabul etti ve 12 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Şirket ayrıca dört yıl süreyle gözaltına alındı. PCL gemideki mürettebatın, Nisan ve Eylül 2019'da sintine suyunu ve yağ atığını geminin yağ kayıt defterine kasıtlı olarak kaydetmediğini itiraf etti. Mahkemede Kirlilik kontrol yasalarından bu tür kasıtlı kaçışlara müsamaha gösterilmeyeceğine değinildi.

Şirket ayrıca mürettebatın yağlı çöpleri ve plastikleri denize attığını ve atık (çöp) kayıt defterini tahrif ettiğini de kabul etti.

Ayrıca geminin omurgası boyunca geniş bir alanın yağlı atıkları depolamak için kullanıldığı belirlendi. Limanlar ve Su Yolları Güvenlik Yasası uyarınca tehlikeli olarak kabul edilen bu durumun ABD Sahil Güvenlik'e bildirilmesi gerekiyordu.

Çarkçıbaşına 5.500 dolar para ceza!

Geminin baş mühendisi Wenguang Ye, yağ kayıt defterinde sahtecilik yaptığını kabul etti ve 5.500 dolar para cezasına çarptırıldı. Buna ek olarak bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri'ne girmesi yasaklandı.

Pac Antares daha önce başka bir kovuşturmaya karışmıştı ve PCL, sintine suyunun denize boşaltılmasını gizlediği için 2,1 milyon dolar ceza almıştı.

Adalet Bakanlığı Başsavcı Yardımcısı Jonathan Brightbill; Okyanuslarımızı koruyan yasalarımızın ticari gemi sahipleri, operatörler ve personel tarafından kasıtlı olarak ihlal edilmesini araştırmak ve kovuşturmak için ülke çapındaki yetkililerimiz en iyi şekilde çalışıyor. Limanlarımızda gemilerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamamız çok önemli.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim