Edremit ilçesinde, 20 öğrenci ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 15 kilometrelik sahil şeridinde temizlik yaptı.

Akçay sahilinde toplanan "Budaras Etkinlik" adındaki öğrenci topluluğu, Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce verilen eldiven ve çöp poşetleriyle sahildeki çöpleri topladı.

Öğrencilerle çöp toplayan Saka, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yaşayan ve farklı kentlerde üniversitelerde okuyan öğrencilerin sahillerin temizlenmesi için kendi aralarında örgütlendiğini söyledi.

Öğrencilere belediye olarak katkıda bulunduklarını belirten Saka, "Onlara maşa, eldiven ve çöp torbası desteği verdik ve deniz kıyılarının temizlenmesi konusunda birlikte çalışmaya başladık. Buradaki 15 kilometre uzunluğundaki sahilde temizlik yapmaya başladık. Herhalde bu temizlik, 2-3 gün sürecek. Umuyorum bu çöpleri atanlar, çocukların çalışmasını gördükçe utanır." diye konuştu.

Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Efekan Kadan da "Sosyal sorumluluk projeleri için çalışan bir ekibiz. Ekibimiz, Edremit Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi öğrencilerinden oluşuyor. Sahilleri gezen arkadaşlar, kıyı şeridinin çok kirli olduğunu gördü. Şimdi bir de kış ayları geldiği için rüzgardan dolayı sahildeki çöpler denize uçacağından bir an önce temizleyelim, denizlerimiz kirlenmesin, çevremiz temiz kalsın istedik." dedi.

Editör: TE Bilişim